Frågor och svar om Teaterkortet

Vad kostar ett teaterkort?
Teaterkortet har inget fast pris då det utformas efter vad du väljer att se, för att just du ska få ett så förmånligt pris som möjligt. Du får 25% rabatt på den slutgiltiga summan när du väljer fyra föreställningar eller fler, vilket är den högsta rabatten du kan få på ett biljettpris.

Säsongen 2024–2025 kostar ett Teaterkort mellan 920 och 1200 kr, beroende på vilka föreställningar du väljer och var i salongen du sitter. (Ordinarie pris för fyra föreställningar ligger mellan 1280–1610 kr.) För dig som är upp till 30 år så är priset 440 kr (ordinarie ungdomspris 600 kr).

Var ser jag summan som jag sparar på att köpa Teaterkortet?
När du köper Teaterkortet visas priset med rabatten redan avdragen när du kommit till kassan för att betala. Alla ordinarie och pensionärspriser hittar du under respektive föreställning här.

Det går även bra att kontakta vår biljettkassa via telefon 031-708 71 00, eller mejl biljettkassan@stadsteatern.goteborg.se, så svarar vi på prisfrågor.

Måste jag välja pjäser & datum direkt vid köp? Hur gör jag för att byta?
Ja, du måste välja dina föreställningar och när du vill se dem redan från start. Men du kan lätt byta föreställningsdatum online genom att klicka ”Visa order” på din orderbekräftelse. Det kan du göra ända fram till 24 timmar innan föreställningens starttid. Behöver du hjälp eller önskar byta till annan uppsättning tar du kontakt med vår biljettkassa per mejl eller telefon.

Hur rekommenderar ni att gå tillväga om vi är flera som vill gå ihop och sitta tillsammans?
Antingen kan en av er boka och betala för samtliga teaterkort. Då blir det den personen som får all information och får hantera alla eventuella byten av föreställningsdag.
Om ni var och en vill stå för ert eget teaterkort men ändå sitta ihop rekommenderar vi att ni pratar ihop er om speldag och föreställning, därefter sätter er och bokar gemensamt så att ni väljer platser bredvid varandra. Kom ihåg att det alltid går att byta platser online efter att ni köpt och betalat biljetterna.

Vilka är de bästa platserna i salongen som ni håller för oss och hur länge håller ni dem?
De bästa platserna i salongen är på parkett. Var på parketten man föredrar att sitta kan skilja sig åt, så därför har vi valt att reservera undan det mesta av det bästa för er teaterkortskunder. Dessa platser får du automatiskt tillgång till när du köper ditt teaterkort online och i biljettkassa. Vi håller dem fram till slutet av augusti (med reservation för slutförsäljning).

Hur gör jag för att köpa fler biljetter i efterhand? Får jag samma rabatt?
Via din bokningsbekräftelse kan du smidigt köpa till fler teaterkortsbiljetter med 25% rabatt. OBS – detta pris blir endast tillgängligt om du är inloggad på rätt kundprofil som har teaterkortet.
Det går även bra att kontakta vår biljettkassa via telefon 031-708 71 00 eller mejl med valda föreställningar och speldagar, samt alla namn och e-postadresser på de som skall gå om ni är fler teaterkortinnehavare som vill gå tillsammans. (Max 2 biljetter per teaterkort och föreställning.)

Hur får jag tag mitt fysiska teaterkort?
Från och med augusti kan du hämta ut ditt fysiska kort i biljettkassan genom att uppge ditt telefon- eller ordernummer kopplat till ditt teaterkort.

Hur gör jag för att nyttja min rabatt på Konserthuset och GöteborgsOperan?
Dessa biljetter kan bokas/köpas tidigast tre dagar innan föreställningsdag på respektive evenemangsställe. Rabatten gäller på arenornas egna produktioner, ej gästspel. För att ta del av erbjudandet, behöver du hämta ut ditt fysiska teaterkort i vår biljettkassa och visa upp vid bokning. Dessa går att hämta fr o m augusti.

Vart kan jag hämta programmen som ingår?
Programmet kan du hämta ut i biljettkassan eller i vänster garderob för föreställningarna på Stora Scen genom att visa upp ditt fysiska teaterkort. För föreställningar på Studion och Lilla Scen är programmen oftast gratis och finns vid entréerna in till salongerna.