Stig Hansén

Stig Hansén är författare och kulturjournalist. På verkslistan finns reportageböcker, thrillers, noveller, romaner, debattböcker och intervjuböcker. Han har också skrivit böcker om konsten att skriva och om reportageskrivande. 2015 kom boken "Livet på teatern: tio röster" där ett flertal av intervjuerna från Teaterrummet ingår. Hansén föreläser också om journalistik och är en ofta anlitad moderator. I Teaterrummet har vi hittills bett Stig intervjua: Birgitta Ulfsson, Suzanne Osten, Berit Gullberg, Eva Bergman, Vicky von der Lancken, Ulla Kassius, Margareta Garpe.

- Människan är föränderlig!

Stig Hansén möter skådespelerskan Birgitta Ulfsson i ett unikt samtal… om skådespela, om att leva, om att vilja stå med bägge fötterna på någon illa plöjd lerjord…

…och mitt yrke är kanske att skulptera i relationer…

Suzanne Osten har bestämt sig för att alltid försvara teaterkonsten eftersom den i alla fall inte dödar någon. Här formulerar hon frågor och svar tillsammans med en alltmer bländad Stig Hansén

Jag får hjärtklappning - då vet jag!

Det här är den första intervjun i Teaterrummets artikelserie TEATERMATRIARKERNA. En intervjuserie av Stig Hansén. Möt teaterförläggaren Berit Gullberg!

Jag vill att alla ska känna att vi färdas tillsammans

I vår intervjuserie Teatermatriakerna: Stig Hansén möter teaterregissören Eva Bergman

Jag är inte pensionär – jag är passionär!

Stig Hansén möter Vicky von der Lancken, vd, teaterchef och delägare, och ser fotografierna på hennes kontorsvägg bli till en enda stor bild av svensk nöjeshistoria:

Ulla Kassius: Skönhetsfläckarna är en medveten sak för mig

Stig Hansén möter scenografen och sedermera regissören Ulla Kassius i ett samtal om magiska scenrum, gul färg och hennes aktuella föreställning Premiären.