Marie Delleskog i Var är min man?

Var är min man?

När det otänkbara händer

Bollan och Andreas skulle åldras tillsammans. De längtade efter att få ta barnbarnen till Liseberg. Att få åka karusell och äta spunnet socker med dem. Det blev inte så. De hann inte. När Andreas insjuknar i Alzheimer ställs den trygga tillvaron på paus. En drabbande monolog om att vara nära anhörig under en svår period i livet.

– Jag spelar en kvinna vars man drabbas av Alzheimers sjukdom i 60-årsåldern. Publiken får följa med på hennes resa, genom motgångarna men också genom det som styrker henne, säger Marie Delleskog.

Uppsättningen är ett samarbete med Alzheimerfonden och efter varje föreställning kommer Ingmar Skoog, överläkare, professor i psykiatri vid Sahlgrenska Akademin på Göteborgs Universitet samt föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa, AgeCap, att hålla en kortare föreläsning. Läs mer om Ingmar Skoog här.

Foto: Peter Buchschatz

Spelas
23 och 24 maj 2024
Scen
Lilla Scen
Längd
Ca 1 timme 30 minuter inkl föreläsning
Pris
80-160 kr

"Skådespelerskan Marie Delleskog vittnar stilla om resan från diagnos till demensboende och de motstridiga känslor som uppstår när ens älskade förändras och försvinner."

DN

Om föreställningen

Intervju med Marie Delleskog

Marie Delleskog är initiativtagare till Var är min man? och med pjäsen hoppas hon kunna bringa reda i frågorna kring Alzheimer.

Läs intervjun med Marie Delleskog

Hitta till teatern

Göteborgs Stadsteater ligger högst upp på Avenyn vid Götaplatsen.

Hitta hit

Professor Ingmar Skoog har ordet

Ingmar Skoog har specialiserat sig på befolkningsstudier och demenssjukdomarnas utbredning. Här berättar han om sin forskning.

Läs hela intervjun här

Produktion

Av Ylva Lööf Bearbetning och regi Carina M Johansson Skådespelare Marie Delleskog Förlag Colombine Teaterförlag