Dramatikers dagbok

2008 var året när dramatikern Lars Norén lät publicera första delen av En dramatikers dagbok, 1680 tätskrivna sidor, en slags djävulsk medvetandefresk. Teaterrummet låter sig gärna inspireras och hoppas framöver kunna presentera fler dramatikers dagböcker...

Den ofrivilliga aktrisen

2010 debuterade Jenny Wrangborg med diktsamlingen Kallskänken. Den handlade om arbetet på ett café i Göteborg och fick stort genomslag hos publik och kritik. Många kulturkvällar, politiska arrangemang och poesiuppläsningar senare befinner sig poeten i ett nytt sammanhang. Hon ska medverka i scenkonstkollektivet Kamraternas uppsättning av just Kallskänken. Är hon med som poet eller rent av som skådespelerska? Är hon varje regissörs mardröm, upphovskvinnan som till varje pris vill försvara sin text? I en specialskriven text för Teaterrummet berättar Jenny Wrangborg om arbetet med föreställningen.

Sisela Lindblom, red.

En dramatikers dagbok

Teaterrummet bad författaren/dramatikern Mirja Unge att berätta om några dagar – mitt under arbetet med pjäsen Johanna, som hade premiär på Dramaten hösten 2014.