Skolbokning

Skolbokning

Välkommen till Backa Teaters skolbokning. Vi vill att du och dina elever skall få ett så bra möte med konsten som möjligt och vill därför gärna ha en personlig kontakt med dig som bokar och kommer med dina elever till våra föreställningar. Därför har vi en särskild avdelning på Backa Teater som endast arbetar med just vår skolpublik.

Särskild information om Corona och Nationen

Vi planerar i dagsläget att genomföra Nationen efter rådande riktlinjer. Just nu innebär det att vi har begränsat antalet biljetter till 50 stycken per föreställning och vi tar bara emot klasser från en skola i taget.

Vi håller ständig uppsikt över nya rön och följer alla riktlinjer som sätts för att din vistelse på teatern ska vara trygg och säker.

Om det visar sig att det inte är möjligt att genomföra Nationen på det sätt som vi har tänkt håller vi dig naturligtvis uppdaterad och hoppas kunna erbjuda ett högklassigt alternativ för din skolklass. Vi arbetar just nu intensivt med olika parallella scenarier och räknar med att presentera Nationen på det sätt som vid premiärdatumet är möjligt, hur det än må vara.

Speldatum

Följande datum planerar vi att spela Nationen dagtid: 4, 5, 11, 12, 18, 19, 24, 25 och 27 november, samt 2, 3, 9, 10 och 15 december. Samtliga datum kl 10-16.

Kontakta oss för mer information.

Boka in din klass

Du kan skicka en bokningsförfrågan via nedan formulär. Vi återkommer inom kort när vi har fått din förfrågan. Intresset för våra skolföreställningar är ofta stort och vi kan tyvärr inte garantera att det finns platser.

Vill helst gå (välj en eller flera):

Boka direkt

För att boka in en skolklass och få hjälp direkt, ring vår skolbokning på 031 708 71 01.
Skolbokningen är öppen vardagar kl 11-15. Ibland är det många som ringer. Om vi inte svarar går det bra att lämna ett meddelande så ringer vi upp så snart vi kan. Du kan även maila oss på backaskolbokning@stadsteatern.goteborg.se.

Orderbekräftelse och faktura

När du gjort din bokning får du en orderbekräftelse skickad till dig. Biljetterna skickas tre veckor innan föreställningen, samtidigt skickas också en faktura. Kolla gärna upp faktureringsadress och ev mottagarkod innan du ringer.

Vi kan tyvärr inte ge dig pengar tillbaka för sjuka eller frånvarande elever.

Skolbiljetterna tar slut snabbt

Det är vanligt att våra skolbiljetter tar slut snabbt så tveka inte att anmäla ert intresse vid biljettsläpp. Det går bra att göra en preliminär bokning bara ni återkommer så snart som möjligt med bekräftelse.

För att inte missa våra biljettsläpp och lärarvisningar så kan du anmäla dig som skolombud. Du får då regelbundet information om våra föreställningar, biljettsläpp, erbjudanden och kursen.

Bidrag och utbudskatalog

Alla barn inom den kommunala grundskolan i Göteborg har rätt till ett scenkonstbesök/läsår. Hör med ditt kulturombud på skolan eller din rektor. Du kan även ställa dina frågor till kulturiskolan@grundskola.goteborg.se.

Om din skola ligger inom Västra Götalandsregionen men utanför Göteborg kan du söka bidrag för resan till oss. Bidraget kallas "arrangörsstöd" och det ansöker du om hos kultursamordnaren i din kommun. Ni betalar upp till 1000 kr per chartrad buss till Backa Teater, summa utöver detta får fullt arrangörsstöd. Åker ni kollektivt blir bidraget 50% av resekostnaden. Ta kontakt med kultursamordnaren i din kommun för mer information.

Kulturkatalogen

Du kan få tips om scenkonstföreställningar och andra kulturaktiviteter för skolan i Västra Götalandsregionens Kulturkatalog. Där kan du också läsa mer om det regional arrangörsstödet.