Teaterbesöket

Här hittar du svaret på de vanligaste frågorna inför ditt besök på Backa Teater.

Hitta till oss

Backa Teater hittar du i en ombyggd plåtverkstad på Lindholmen på Hisingen i Göteborg.

Besöksadressen är Lärdomsgatan 1c. Dit kan du åka med buss, båt eller bil. Det finns också fina cykel- och promenadvägar längs norra älvstranden.

Buss eller färja

Både bussar och båtar går till Backa Teater. Buss 16, 30, 31, 55, 58, 99, 121 mfl går till hållplats "Lindholmen". Buss 16 går tätast. Båtarna Älvsnabben och älvsnabbaren går till "Lindholmspiren". De går tätare på dagtid och glesare på kvällstid.

Avgångstider hittar du på www.vasttrafik.se.

Vägbeskrivning från busshållsplatsen:

Vägbeskrivning från färjan:

Bil till teatern

Åker du bil till teatern följer du skyltning mot Lindholmen - Campus Lindholmen - Backa Teater. Det ligger en stor parkeringsplats bakom teatern och ett p-hus strax bredvid teatern.
OBS se öppettider vissa dagar stängs parkeringshuset tidigt på kvällen.

Mer detaljerad vägbeskrivning hittar du på www.hitta.se.

På teatern

Garderob

Vår garderob är obemannad. Men eftersom ytterdörren alltid är låst när föreställningen börjat, så vill vi gärna att man hänger av sig ytterkläderna där. Annars blir det både varmt och trångt i publiken. För vår skolpublik finns även skåp där man kan låsa in ryggsäckarna klassvis.

Guidade turer

Vi tycker det är kul att visa hur det ser ut bakom kulisserna på Backa Teater. Så kul att det inte kostar någonting att följa med. Vi visar gärna huset för grupper på andra dagar också, så ofta vi hinner.

Ring oss på tel 031-7087101.

Komma i tid

Det är viktigt att komma i tid. Annars stör du både de som tittar på föreställningen och skådespelarna på scenen. På vissa föreställningar kan vi släppa in efter att föreställningen har börjat, men det är inte alltid.

Fastnar du i trafiken, hamnar på en trasig buss eller liknande, slå oss en signal på foajételefonen 031-7087141, så är vi förvarnade.

Kvarglömda saker

Om du har glömt eller tappat något när du varit hos oss, ring 031-7087101.

Ljud och oljud

Ibland kan ljud vara ett problem, både om man är känslig för höga ljud eller har problem med hörseln. Därför har vi både hörhjälpmedel (IR-system) och öronproppar. Säg till i biljettkassan när du kommer till oss!

Mobiltelefoner

Det är viktigt att alla mobiltelefoner är avstängda under företällningen. Börjar det ringa eller pipa av sms stör det alla andra som sitter runt omkring dig, skådespelarna på scenen och den tekniska utrustningen... Det räcker inte att sätta mobilen på ljudlöst - det stör också.

Paus

På längre pjäser har vi en paus i mitten av föreställningen, där du kan sträcka på benen och ta en fika. Kolla under på scen och gå till rätt pjäs om du vill veta om den föreställning du ska se har en paus.

Prata med skådespelarna

Efter föreställningen finns våra skådespelare i foajén och du får jättegärna prata med dem. Vill du säga något senare, så går det bra att maila eller ringa oss.