Inför ditt besök på Backa Teater

Här har vi samlat information inför ditt besök på Backa Teater och föreställningen VILDA INUTI.

Inför besöket

Inför ditt besök på Backa Teater har vi i lärarhandledningen samlat ingångar, frågeställningar och övningar kopplade till föreställningen VILDA INUTI. Det finns inga krav på att du som lärare behöver fördjupa temat innan ni besöker oss.

Det vi rekommenderar är att du innan besöket förbereder eleverna på vad teater är så att de känner sig trygga med formen. För många barn och unga är besöket på Backa Teater det första mötet med scenkonst.
Här hittar du ingångar till att prata om teater

Det viktigaste är att eleverna vet vad de skall se, en föreställning som heter VILDA INUTI, och vilka förhållningsregler som finns när det kommer till att stänga av mobilen, komma i tid och att det inte är tillåtet med godis och dricka i salongen. Vi vill också att de tar av sig jackor och väskor på grund av utrymningsskäl.

Backa Teater har lång erfarenhet av att möta teaterovana barn och ungdomar, vi brinner för det mötet. Barn och ungdomars direkta reaktioner är något som sporrar oss och som vi gärna bemöter. Skratt och tårar, kommentarer och utrop är vi vana vid. Om det går över gränsen så tar vi ansvar för det.

PRAKTISKA FRÅGOR

Vart ligger Backa Teater?

Backa Teater ligger på Lärdomsgatan 1C på Lindholmen. Hit kommer du enklast via buss eller båt.

Buss nummer 16, 16x, 31, 45, 55, 58, 99, 121, 176 och 177 går till hållplats Lindholmen. Från hållplatsen tar det ca. 5 minuter att gå till teatern.

Älvsnabbaren tar du från Stenpiren till Lindholmspiren, resan är gratis och går var 8:e minut vardagar mellan kl. 07.00-18.00.

Älvsnabben går mellan Lilla Bommens Hamn -> Stenpiren -> Lindholmspiren -> Slottsberget -> Eriksbergs färjeläger -> Klippan. Hållplats till Backa Teater är Lindholmspiren.

Behöver jag komma i tid?

Ni behöver vara på plats på teatern i tid och gärna senast 15 minuter innan föreställningen börjar. Då hinner alla gå på toaletten, hänga av sig ytterkläderna och landa tillsammans i vår foajé.

Hur gör jag med mobilen?

Mobiltelefonen skall vara avstängd under föreställningen för att inte störa dig och resten av publiken. Tänk på att även ljuset på skärmen kan upplevas störande av andra i publiken och från scen.

Måste jag hänga av mig jackan?

Det är trångt i salongen och jackor är i vägen om vi behöver utrymma så därför vill vi att alla hänger av sig sina ytterkläder i foajén. Det blir även varmt inne i salongen så ta gärna av överdragsbyxor och overaller. Men skorna får alla ha på sig.

Får man äta godis, mat och ha med dricka in i salongen?

Nej, det är inte tillåtet att ha med sig mat och dryck in i salongen däremot går det utmärkt att äta medhavd mat, godis och dryck i vår foajé innan eller efter föreställningen. Om ni har matsäck meddela backaskolbokning@stadsteatern.goteborg.se innan ni kommer så vi vet att ni stannar och äter.

Om du eller någon av dina elever behöver gå ut under föreställningen, hur fungerar det?

Det finns flera anledningar till att en kan behöva gå ut under föreställningen. Vet du med dig att du eventuellt behöver lämna salongen själv eller med elever, prata gärna med vår foajépersonal innan ni går in och välj platser så nära dörren som möjligt.

Det finns alltid personal i foajén som möter upp. Gå ut samma väg som ni kom in.

Tillgänglighet

Backa Teaters entré och scen är i markplan. Vi har hörhjälpmedel i form av ljudförstärkande hörlurar alternativt hörselslinga. Vi syntolkar samt textar föreställningar vid enstaka tillfällen under spelåret.

Läs mer om Tillgänglig teater, klicka här för att komma dit.

Kontakt

Behöver du komma i kontakt inför ert besök till någon av våra skolföreställningar går det bra att ringa eller mejla:

Skolbokning
backaskolbokning@stadsteatern.goteborg.se
Tel: 031 708 71 01

Gå tillbaka till Lärarhandledning Vilda inuti.