KORTKURS - Lärare ser på scenkonst

Hur kan du ta en scenkonstupplevelse vidare in i klassrummet? Våren 2024 erbjuder Backa Teater en uppsökande fortbildning i att se och samtala om scenkonst för lärare kopplat till vårens produktioner – Odysséen och Döden, döden.

I tio års tid har Backa Teater drivit lärarkursen ”Lärare ser på scenkonst” där vi under sex till nio träffar fördjupat och breddat begreppet scenkonst och hur en konstupplevelse kan växa och få vingar inom skolans ramar. Under våren erbjuder vi lärare en sammanfattning av kursen i form av föreläsning och workshop kopplat till föreställningarna Odysséen och Döden, döden.

Efter ett scenkonstbesök tycker ofta klassen olika saker och det är lätt att uppleva att några tolkningar är rätt och andra fel. Vi ger med den här fortbildningen ingångar till hur vi kan samtala och förstå varandra när våra upplevelser skiljer sig åt, samt hur gemensamma samtal kan hjälpa oss att mötas och fördjupa vår egen upplevelse i mötet med scenkonst.

Föreläsningen hålls av Erika Isaksson som arbetar som projektledare barn och unga på Backa Teater och är uppsökande. Vi kommer till er!

UPPLÄGG
Föreläsning och workshop ca. 60 minuter för lärarlag.
Minst antal deltagare: 8
Målgrupp: lärare

BOKNINGSBARA VECKOR:
v. 3 - v.11
Meddela önskad vecka, veckordag och tid i bokningsförfrågan.

KOSTNAD
Konstnadsfri

KONTAKT
Erika Isaksson
erika.isaksson@stadsteatern.goteborg.se

ANMÄLAN

ÖNSKAD VECKA
ÖNSKAD VECKODAG