Prao på Backa Teater

Här kan du läsa om Merds och Jasmines erfarenheter av att göra praktik på Backa Teater.

Merd och Emeilie Strömberg inne på maskavdelningen

Merd

Hej! Jag heter Merd och går på Angeredsgymnasiet och jag har praktiserat här på Backa Teater en vecka.

Det har känts jättebra och det har också varit roligt. Jag har fått hitta på massa med saker. Jag har fått vara med i verkstan och sett hur de arbetar där. Jag har varit med musikerna i deras studio och sett hur de arbetar. Jag har också varit med skådespelarna som förbereder sig för pjäsen. Sett hur de värmt upp och sminkat sig. Jag har fått se hur scenteknikerna får fram olika effekter under föreställningen. Jag har även fått lära mig hur man lurar publiken med material. Vi har pratat om hur man kan få till saker på scen med olika knep, till exempel snö som faller eller blommor som växer. Hur man får till att det ekar när man slår på till exempel ev vägg.

Jag har fått se två olika föreställningar. Den ena heter The Misfits och den andra heter Fursten. Föreställningarna var bra. Jag har fått vara med skådespelarna och lyssna på deras diskussioner om hur de upplevde föreställningen och hur publiken reagerade under föreställningen.

Alla som jobbar här har varit jättetrevliga och förklarat väldigt mycket och bra hur det är att jobba på en teater. Jag är väldigt nöjd med praktikveckan. Stort tack alla som jobbar här på Backa Teater. Jag har lärt mig jättemycket.

Merd

Jasmine

Under denna veckan som jag har fått praoa här på Backa Teater så har jag fått följa med på och prova på alla olika avdelningarna på en teater. Jag har lärt mig allt om hur en teater fungerar och jag har bland annat jobbat mycket med rekvisita där jag har fått göra en sten av frigolit.

Jag har sett på hur skådespelarna gör sig i ordning inför en pjäs och hur de repetererar.

Jag har fått se så många olika roliga delar av en teater. Alla har varit så hjälpsamma och snälla och det har varit en väldigt rolig vecka.

Jasmine

Bild på Jasmine i rekvisitaverkstan. Hon gör en sten av frigolit.