Tryggt teaterbesök

Det ska kännas tryggt för dig som vill gå på teater och för oss som arbetar här. Vi följer därför självklart rådande riktlinjer och anpassar verksamheten utifrån det. På denna sida uppdaterar vi regelbundet vad som gäller i nuläget.

Senaste uppdatering: 2022-02-10

Den 9 februari slopades alla publikrestriktioner gällande covid-19 som varit aktuella för teatern. Det gällde deltagartak, avståndskrav mellan sällskap och maxstorlek på sällskap liksom kravet på vaccinationsbevis. Avståndskrav och maxstorlek på sällskap togs även bort för våra serveringar.

Eftersom pandemin trots allt inte är helt över vill be dig som besöker oss att visa hänsyn både vid in- och utpassering och i köer till exempelvis garderoben och våra serveringar. Tvätta händerna och använd gärna handsprit som finns på flera ställen runt om i teaterhuset. Följ våra publikvärdars råd och uppmaningar. Stanna hemma om du har sjukdomssymptom eller är förkyld.

Scenkonst med omtanke
Scenkonstverksamheterna tar coronapandemin på allvar och arbetar kontinuerligt med riskbedömningar för att kunna anpassa verksamheterna. Läs mer på Svensk Scenkonst.

Vad händer om teatern tvingas ställa in?

Om du har köpt biljett till någon föreställning och teatern tvingas ställa in kommer vi att kontakta dig för byte eller återköp. Vi kontaktar dig i första hand via e-post, i andra hand via telefon. Återköpet/bytet måste göras inom fyra veckor från inställt evenemang.

Varmt välkommen till Göteborgs Stadsteater!