Samtliga evenemang i januari inställda

Den publika verksamheten på Göteborgs Stadsteater stänger nu ner på grund av ändrade restriktioner. Gäller samtliga evenemang januari ut. Läs om teatern och Covid-19.

Bildcollage föreställningsfoton

På scen

Föreställningar

Vi hade i alla fall tur med ramavtalet

Urpremiär 3 december 2021

Scen Studion

Kommunala tjänstemannen Roland hamnar i skottgluggen när upphandlingen av en ny vattenautomat blir världspolitik. Nyskriven upphandlingskomedi signerat Gertrud Larsson.

Idlaflickorna

Premiär 10 december 2021

Scen Stora Scen

Kristina Lugns mest spelade pjäs blir en musikalisk storslagenhet där scenen fylls av kvinnor. Poetiskt, extatiskt och livsbejakande, allt klätt i den folkkära poetens finurliga språkdräkt.

De ensligas allé

OBS! Spelas på Studion i februari 2022

Scen Studion

Carina M Johansson ger sin starka monolog inramad av livemusik och sång efter Bob Dylan i svensk översättning av Mikael Wiehe. Flyttar från Lilla Scen till Studion i vår.

Om kärlek

Obs! Nytt premiärdatum – urpremiär 11 februari 2022

Scen Lilla Scen

I en värld där kärlek, lycka och frihet mäts i likes och köps med pengar kan det vara svårt att skilja på känslan och varan. Vad händer när vi plötsligt måste sluta konsumera?

Dvärgen

Nypremiär 9 februari 2022

Scen Studion

Vid furstens hov, i renässansens Italien, tecknar dvärgen ned sina hatiska betraktelser. Nu ges fullträffen till monolog efter Pär Lagerkvists roman för tredje gången, denna gång på Studion.

Kejsarn av Portugallien

Extraföreställningar februari 2022

Scen Stora Scen

När Pontus Stenshäll gör teater av Selma Lagerlöfs roman lyfts kraften i kärleken och djupet i sorgen. I ett magiskt flöde möts yttre och inre världar, förnuft och galenskap, realism och fantasi. Extraföreställningar i februari 2022.

Mordet på Marat

Premiär 18 februari 2022

Scen Stora Scen

Markis de Sade iscensätter mordet på revolutionsledaren Marat. Peter Weiss berömda metadrama regisseras av Jan Klata, en av Polens och Europas mest kända och prisbelönta dramatiker och regissörer.

Tillbaka till Reims

Premiär 18 mars 2022

Scen Stora Scen

Efter Didier Eribons hyllade bok med samma namn och i regi av Thomas Ostermeier, en av Europas mest framstående regissörer. I rollerna ser vi Lena Endre, Jesper Söderblom och rapparen Parham.

Mr. Burns

Sverigepremiär 8 april 2022

Scen Studion

En postapokalyptisk och galen överlevnadsfantasi i tre akter. Om när en tv-serie blev mänsklighetens räddning i en raserad värld, fylld av kaos och misstänksamhet.

Kontrabasen

Nypremiär 8 april 2022

Scen Stora Scen

Tomas von Brömssen, sex musiker och den roliga och gripande historien om den ensamme kontrabasisten och hans obesvarade kärlek till sopranen Sara. Regissören Eva Bergman är tillbaka.

100 sånger

Premiär 14 april 2022

Scen Lilla Scen

Mitt i morgonrusningen på tågstationen inträffar katastrofen. Under ett par minuter går människorna tillbaka till livet före det ödesdigra ögonblicket.

Var är min man?

Nypremiär 2 maj 2022

Scen Foajébaren

Vi möter en kvinna vars man har drabbats av Alzheimer i en drabbande monolog om att vara nära anhörig under en svår period i livet. Nyskrivet av dramatikern Ylva Lööf. Biljettsläpp 26 augusti.

Våldets historia

Ingår i Göteborgs dans- och teaterfestival Gästspel 20 och 21 augusti 2022

Scen Stora Scen

Under en julnatt i Paris 2012 möter fransmannen Édouard Reda, en ung attraktiv man från Algeriet. Édouard bjuder hem honom och de spenderar en passionerad…

Yeah! Yeah! Yeah!

Nypremiär 16 september 2022

Scen Stora Scen

Pepperland kommer tillbaka hösten 2022! De tar oss med på en resa genom pophistoriens största framgångssaga, The Beatles. Biljettsläpp 25 november 2021 kl 12.