på scen

Föreställningar

Lång dags färd mot natt

Premiär 13 september 2019

Scen Stora Scen

Eugene O'Neills starka familjedrama utspelar sig i familjen Tyrones sommarhus under ett dygn 1912. Här söker familjen förklaringar till varför livet blev som det blev. Alla har de sin egen sanning.

Herr Puntila och hans dräng Matti

Premiär 25 oktober 2019

Scen Stora Scen

Detta är den underbara historien om den oberäknelige storgodsägaren och hans luggslitne dräng. Brechts och Wuolijokis frodiga komedi sparkar glatt uppåt. Och här har maktens män bokstavligen världen som lekplats.

Vem är Schmitz?

Nordenpremiär 6 december 2019

Scen Studion

En skruvad komedi om identitet och hur affärsvärlden utnyttjar den enskilda människan. Om det omöjliga att inte ha fördomar och om en längtan att duga inför andra utan att bli definierad som något annat än en människa. Av Lukas Bärfuss.

Sagolandet

Gästspel av den svensk-iranska gruppen Saga 23 november 2019

Scen Lilla Scen

Sagolandet (Shahr-E-Ghesseh) är en allegorisk och musikalisk berättelse skriven av Bijan Mofid om en liten stad och dess invånares vardagliga kamp. Spelas på persiska med svensk textning.

Trollflöjten

Premiär 13 december 2019

Scen Stora Scen

En nutida men också tidlös saga om kärlekens försonande kraft i en polariserad värld. Genom prinsessan Pamina får vi följa ett intensivt och kontrastrikt drama mellan Nattens drottning och Sarastro. Efter WA Mozart.

Sysslolösa unga män med tillgång till vapen

Urpremiär 24 januari 2020

Scen Lilla Scen

Tre unga män. En lägenhet. De unga männen försöker döda tvivlet och rädslan inför den handling de nu ska begå. Ett becksvart, brutalkomiskt samtidsdrama i det absoluta utanförskapet.

Kontrabasen

Premiär 28 februari 2020

Scen Stora Scen

Tomas von Brömssen, sex musiker och den roliga och gripande historien om den ensamme kontrabasisten och hans kärlekslängtan. Regissören Eva Bergman, med succéer som Driving Miles, Karl Gerhard och Fanny och Alexander, är tillbaka.

Slutspel

Premiär 13 mars 2020

Scen Studion

I ett slutet rum i existensens utkant efter Katastrofen upprepar de sina ritualer dag efter dag. Ett absurt drama om tidens obönhörliga gång där galghumorn går hand i hand med den djupaste förtvivlan.

Om kärlek

Urpremiär 3 april 2020

Scen Lilla Scen

För klimatets skull har Gretchen offrat allt från semesterresor till karriärmöjligheter. Men när hon träffar teknikentreprenören Heinrich ställs hela hennes tänkande kring undergången på ända.