Bildcollage föreställningsfoton

På scen

Föreställningar

En död komikers liv – en saga om Lenny Bruce

Urpremiär 2 december 2022

Scen Stora Scen

Claes Malmberg spelar rollen som den legendariska satirikern och standupkomikern. Det blir en glittrande show som även sätter fingret på ett debattklimat som blivit alltmer inskränkt. Får vi inte skämta om allt?

The Vivian Girls

Urpremiär 9 december 2022

Scen Studion

När särlingskonstnären Henry Darger dog 1973 hittades en fantastisk historia. Regissören Linda Forsell tar sig nu an The Vivian Girls. Sju systrar som startar en rebellgrupp för att rädda de förslavade barnen i riket Glandelinia.

En dåres försvarstal

Spelas 10, 14, 16, 17 december 2022

Scen Lilla Scen

En monolog baserad på August Strindbergs berömda roman med samma namn. Eskil Lundgren, som också skrivit manus, spelar huvudrollen som författaren.

En försvarares dårtal

Spelas 10, 14, 16, 17 december

Scen Lilla Scen

Baserat på August Strindbergs roman En dåres försvarstal, men tar utgångspunkt i Siri von Essens sida av historien. Skådespelerskan Siri Fagerudd, som också står för text och idé, gör rollen som sin namne.

Tillägnat Karin Boye

Spelas 27, 28, 29, 30 december

Scen Lilla Scen

En hyllning till den svenska poeten och författaren – med Daniel Lemma, Marie Delleskog och Henrik Cederblom.

Tystnaden

Spelas 27 och 28 december

Scen Stora Scen

Endast två speldatum: 27 och 28 december. Hyllade Dead Centre, känt för sin säregna estetik, för varligt in handlingen ur Ingmar Bergmans film in i samtiden och sätter vår existens i gungning.

Yeah! Yeah! Yeah!

Nya datum januari och maj 2023

Scen Stora Scen

Pepperland kommer tillbaka till teatern 2023! De tar oss med på en resa genom pophistoriens största framgångssaga, The Beatles.

Kung Lear

Spelas 20 och 21 januari

Scen Lilla Scen

William Shakespears Kung Lear – som du aldrig sett den tidigare. Hanna Lekander spelar huvudrollen som kungen, i regi av Anna Pettersson.

Dvärgen

Nypremiär 1 februari 2023

Scen Lilla Scen

Vid furstens hov, i renässansens Italien, tecknar dvärgen ned sina hatiska betraktelser över människorna och livet. En dramatisering av Pär Lagerkvists romanklassiker, om en fasansfull resa in i mörkret.

Vi hade i alla fall tur med ramavtalet

Nypremiär 2 februari 2023

Scen Studion

Kommunala tjänstemannen Roland hamnar i skottgluggen när upphandlingen av en ny vattenautomat blir världspolitik. Nypremiär för Gertrud Larssons succékomedi.

Var är min man?

Nypremiär 10 februari 2023

Scen Lilla Scen

Vi möter en kvinna vars man har drabbats av Alzheimer i en drabbande monolog om att vara nära anhörig under en svår period i livet. Av dramatikern Ylva Lööf.

Caligula

Premiär 17 februari 2023

Scen Stora Scen

Här är Caligula en kvinna – i rollen ser vi Andrea Paddington Edwards. Regissören Ildikó Gáspár vill aktivera både våra skrattmuskler och hjärnceller, visa grymhetens mekanismer och humanismens förgänglighet.

Du är min nu

Sverigepremiär 17 mars 2023

Scen Studion

I det psykologiska dramat med undertiteln Våld i nära relationer kommer vi två par inpå livet. Från första mötet, den spirande förälskelsen tills det andra tar över: den frånvarande blicken, kontrollbehovet, hoten. I regi av Gérard Watkins.

Processen

Premiär 31 mars 2023

Scen Stora Scen

Lasse Beischer gör Josef K när Franz Kafkas världsberömda roman flyttas in på teatern. Det blir roligt, klaustrofobiskt och absurt när frågan om samhällets makt över människan dras till sin yttersta spets.

Hemma hos – en miljon rum och kök

Urpremiär 14 april 2023

Scen Lilla Scen

Lucia Cajchanovas familj var de första hyresgästerna i trean i miljonprogrammets Hjällbo på 1960-talet. Baserat på intervjuer med dem som levt på samma adress, flätas öden och drömmar samman till en gemensam historia.

Vildanden

Nypremiär maj 2023

Scen Studion

Emil Graffman regisserar en av Ibsens mest älskade pjäser, Vildanden. Om familjen Ekdal vars lycka trasas sönder av en lidelsefull sanningssägare. Ska man verkligen ta livslögnen från en människa?