på scen

Föreställningar

Trollflöjten

Premiär 13 december 2019

Scen Stora Scen

En nutida men också tidlös saga om kärlekens försonande kraft i en polariserad värld. Genom prinsessan Pamina får vi följa ett intensivt och kontrastrikt drama mellan Nattens drottning och Sarastro. Efter WA Mozart.

Sysslolösa unga män med tillgång till vapen

Urpremiär 24 januari 2020

Scen Lilla Scen

Tre unga män. En lägenhet. De unga männen försöker döda tvivlet och rädslan inför den handling de nu ska begå. Ett becksvart, brutalkomiskt samtidsdrama i det absoluta utanförskapet.

Kontrabasen

Premiär 28 februari 2020

Scen Stora Scen

Tomas von Brömssen, sex musiker och den roliga och gripande historien om den ensamme kontrabasisten och hans kärlekslängtan. Regissören Eva Bergman, med succéer som Driving Miles, Karl Gerhard och Fanny och Alexander, är tillbaka.

Slutspel

Premiär 13 mars 2020

Scen Studion

I ett slutet rum i existensens utkant efter Katastrofen upprepar de sina ritualer dag efter dag. Ett absurt drama av Samuel Beckett om tidens obönhörliga gång där galghumorn går hand i hand med den djupaste förtvivlan.

Yeah! Yeah! Yeah!

Premiär 17 mars 2020

Scen Stora Scen

Från Yesterday till Tomorrow Never Knows. Nu är Pepperland, ”världens bästa Beatlestolkare”, tillbaka på Göteborgs Stadsteater och vandrar i Beatles fotspår. Sjungande gäster är skådespelarna Marianne Mörck och Karin de Frumerie.

Om kärlek

Urpremiär 3 april 2020

Scen Lilla Scen

Drömmar och shopping i apokalypsen eller Hur jag slutade ängslas och lärde mig älska undergången