Tillgänglig teater

Praktisk information om tillgänglighet

Här har vi samlat information om tillgänglighet, aktuell information om syntolkning och textning, rullstolsplatser med mera.

Hörhjälpmedel

Vi har hörhjälpmedel tillgängliga till alla föreställningar. Oftast kan du välja mellan hörlurar, om du behöver förstärkt ljud, eller halsslingor, om du har hörapparat. För att använda halsslingan behöver du en T-funktion på din hörapparat. Observera att halsslingan är individuell och inte en fast allmän slinga i lokalen.

Publikvärdar på spelplatserna hjälper dig som vill låna hörlurar och personlig slinga.

Om du är känslig för höga ljud så har vi gratis öronproppar.

Textning

Textningssymbol

Ett urval av våra föreställningar textas på förbestämda datum. Vårt Text-system bygger på att du själv kan ladda ner appen "Thea" till din telefon om du har en smartphone. För iPhone användare i "Appstore" och för Androidanvändare i "Google Play." I appen finns instruktioner för användning. Var noga med att läsa bruksanvisningen i appen. För dig som inte har möjlighet att ladda ner appen så finns det ett begränsat antal iPod Touch på plats.

OBS! Åtkomst till nätverket "Textning" är endast åtkomligt inne i teatersalongen, därför måste man tex koppla upp sig igen efter paus inne i salongen.

Aktuella textningar listas här

Under spelåret 2020-2021 textas föreställningen 100 sånger - fredag 22 januari.

Boka biljett till textad föreställning

Plats till textad föreställning för spelåret 2020-2021 bokas via Konserthusets biljettkontor tel 031-726 53 00, eller från texttelefon 020-600 600. OBS! Det går inte att köpa biljett på annat vis om man vill ta del av textningen. Säg till att du vill ta del av textningen. (Antalet iPod Touch's är begränsat.)

Frågor om textning

Vill du veta mer om våra textningar, kontakta Elisabeth Larsson på elisabeth.larsson@stadsteatern.goteborg.se, 031- 708 71 25.

Syntolkning

Syntolkningssymbol

Plats till syntolkad föreställning för spelåret 2020-2021 bokas via Konserthusets biljettkontor tel 031-726 53 00.

Innan föreställningen börjar får du en röstpresentation av skådespelarna och en beskrivning av scenografin.

OBS! Var på plats 30 min innan föreställningen börjar.

Våra föreställningar syntolkas på förbestämda datum av certifierade syntolkar. Syntolkningen görs via hörlurar. Dem lånar du på plats av publikvärdar.

Kommande syntolkningar

Syntolkade föreställningar under spelåret 2020-2021:

  • 100 sånger syntolkas lördag 16 januari kl 18.00
  • Dekalogen syntolkas lördag 6 mars kl 18.00
  • Medea syntolkas lördag 10 april kl 16.00

Boka biljett till syntolkad föreställning

Ring biljettkassan för bokning. För dig som vill sitta nära scenen har vi alltid reserverade platser speciellt för detta.

Plats till syntolkad föreställning för spelåret 2020-2021 bokas via Konserthusets biljettkontor telefon 031-726 53 00.

Inlästa programblad

Alla programblad överförs till cd-format, så att du som har nedsatt syn ska kunna lyssna på artiklar, rollistor mm. CD-skivan finns att köpa i anslutning till syntolkad föreställning. Priset är detsamma som för det tryckta programbladet.

Ledsagning

Du vet väl att du kan få ledsagare när du ska på teater?
Ring Ledsagarservice 031-365 94 00 för information och bokning.

Frågor om syntolkning

Vill du veta mer om våra syntolkningar kan du kontakta oss på tel 031-708 71 25. Vill du veta mer om vad syntolkning är? Ring Synskadades Riksförbund på tel 031-24 98 60 eller besök syntolkning.nu.

Om du är rullstolsburen

För dig som är rullstolsburen finns särskilda platser i salongerna. Bokas i biljettkassan, ej webbokning. Rullstolsplatser för spelåret 2020-2021 bokas via Konserthusets biljettkontor tel 031-726 53 00.

För dessa platser betalar du gruppris (gäller även ev. ledsagare). Säg till att du vill ha en rullstolsplats när du bokar din biljett. Antalet platser är begränsat, så tänk på att boka i god tid. Om du väljer att inte sitta i rullstolen under föreställningen utan i en av salongens stolar, vore vi tacksamma om du meddelar detta till en publikvärd. Detta för att vi ska kunna tillgodose din säkerhet vid ett ev. nödläge.

Här har vi listat några saker gällande teaterhuset på Götaplatsen, för dig som är rullstolsburen:

  • Som rullstolsburen bokar du alltid dina biljetter genom biljettkassan (inte via hemsidan).
  • Kom i god tid till teatern.
  • Biljettkassan Biljettkassans disk är ganska hög, men vår personal kommer gärna ut och möter dig.
  • Entré Om du vill slippa trappor tar du dig lättast in via rampen vid entréns högra sida och sedan vidare till dörren längst till vänster, där det finns en dörröppnare.
  • Hiss I entréhallen finns en trapphiss som tar dig upp till parkett och garderob, samt två hissar till övre parkett, Studion och Foajébaren.
  • Toalett Anpassade toaletter hittar du på båda parkettplan.

Mer utförlig information om teaterhuset vid Götaplatsen hittar du i tillgänglighetsdatabasen.

Denna webbplats

All information och alla tjänster som publiceras på webbplatsen ska vara tillgänglig och användbar för alla besökare, oavsett om de har någon funktionsnedsättning och oavsett vilken webbläsare eller vilket operativsystem de använder. Denna webbplats följer WCAG 2.0 (WCAG = Web Content Accessibility Guidelines.) Läs mer om webbplatsen.

Introduktioner

Inspelade introduktioner, så kallade audioguider, görs till utvalda teaterföreställningar under spelåret. Dessa hittar du under respektive pjäs och på soundcloud.

Vid vissa tillfällen ges introduktion till föreställningarna, utvalda datum anges på denna sida samt på respektive föreställnings sida här på webbplatsen.