Tillgänglig teater

Praktisk information om tillgänglighet

Här har vi samlat information om tillgänglighet: aktuell information om syntolkning och textning, hörhjälpmedel, rullstolsplatser med mera.

Hörhjälpmedel

Vi har hörhjälpmedel tillgängliga till alla föreställningar. Oftast kan du välja mellan hörlurar, om du behöver förstärkt ljud, eller halsslingor, om du har hörapparat. För att använda halsslingan behöver du en T-funktion på din hörapparat. Observera att halsslingan är individuell och inte en fast allmän slinga i lokalen.

Publikvärdar på spelplatserna hjälper dig som vill låna hörlurar och personlig slinga. Om du är känslig för höga ljud så har vi gratis öronproppar.

Textning

OBS! Boka biljett till textad föreställning i biljettkassan eller lägg till som tillval vid ditt biljettköp online!

Textningssymbol

Plats till textad föreställning bokas i biljettkassan 031-708 71 00 eller i samband med ditt biljettköp online – välj då till tjänsten för textning i steget för tillval. (Antalet skärmar är begränsat.)

Vårt textsystem bygger på att du läser texten antingen på en platta du lånar av oss (obs begränsat antal), eller laddar ner appen Subtitle Mobile till din egen smartphone och tar del av textningen via den. Koden för den aktuella textningen får i vänster garderob utanför Stora Scen.

För iPhoneanvändare laddas appen ner i Appstore och för Androidanvändare i Google Play. I appen finns instruktioner för användning. Var noga med att läsa bruksanvisningen i appen. Det finns möjlighet att få hjälp med lån av platta, nedladdning av app till egen telefon och andra frågor på plats i vänster garderob.

Inga kommande textningar återstår för spelåret 2023-2024.

Frågor om textning

Vill du veta mer om våra textningar, kontakta Babette Svahn på babette.svahn@stadsteatern.goteborg.se, 031-708 71 25.

Syntolkning

Syntolkningssymbol

Plats till syntolkad föreställning bokas i biljettkassan på telefon 031-708 71 00.

OBS! Var på plats 30 min innan föreställningen börjar. Då ges en röstpresentation av skådespelarna och en beskrivning av scenografin.

Våra föreställningar syntolkas på förbestämda datum av certifierade syntolkar. Syntolkningen görs via hörlurar som du lånar du på teatern av publikvärdar.

Kommande syntolkningsdatum för spelåret 2023-2024

Boka biljett till syntolkad föreställning

Ring biljettkassan för bokning av syntolkad föreställning, telefon 031-708 71 00. För dig som vill sitta nära scenen har vi alltid reserverade platser speciellt för detta.

Frågor om syntolkning

Vill du veta mer om våra syntolkningar kan du kontakta oss på tel 031-708 71 25. Vill du veta mer om vad syntolkning är? Ring Synskadades Riksförbund på tel 031-24 98 60 eller besök syntolkning.nu.

Inlästa programblad

Alla programblad läses in så att du som har nedsatt syn ska kunna lyssna på artiklar, rollistor mm. Du som köpt biljett till syntolkad föreställning får ett mail med en länk som leder till det inlästa programbladet. Det inlästa programbladet är kostnadsfritt.

Ledsagning

Du vet väl att du kan få ledsagare när du ska på teater?
Ring Ledsagarservice 031-365 94 00 för information och bokning.

Om du är rullstolsburen

För dig som är rullstolsburen finns särskilda platser i salongerna. Rullstolsplatser bokas i biljettkassan på telefon 031-708 71 00 (ej webbokning).

För dessa platser betalar du gruppris (gäller även ev. ledsagare). Säg till att du vill ha en rullstolsplats när du bokar din biljett. Antalet platser är begränsat, så tänk på att boka i god tid. Om du väljer att inte sitta i rullstolen under föreställningen utan i en av salongens stolar, vore vi tacksamma om du meddelar detta till en publikvärd. Detta för att vi ska kunna tillgodose din säkerhet vid ett ev. nödläge.

Här har vi listat några saker gällande teaterhuset på Götaplatsen, för dig som är rullstolsburen:

  • Som rullstolsburen bokar du alltid dina biljetter genom biljettkassan (inte via hemsidan).
  • Kom i god tid till teatern.
  • Entré: om du vill slippa trappor tar du dig lättast in via rampen vid entréns högra sida och sedan vidare till dörren längst till vänster, där det finns en dörröppnare.
  • Hiss: i entréhallen finns en trapphiss som tar dig upp till parkett och garderob, samt två hissar till övre parkett, Studion och Foajébaren.
  • Toalett: Anpassade toaletter hittar du på båda parkettplan.

Mer utförlig information om teaterhuset vid Götaplatsen hittar du i tillgänglighetsdatabasen.
För Restaurang Tiljan, läs mer här.

Introduktioner

Inspelade introduktioner, så kallade audioguider, görs till utvalda teaterföreställningar under spelåret. Dessa hittar du under respektive pjäs och på Soundcloud.

Denna webbplats

All information och alla tjänster som publiceras på webbplatsen ska vara tillgänglig och användbar för alla besökare, oavsett om de har någon funktionsnedsättning och oavsett vilken webbläsare eller vilket operativsystem de använder. Denna webbplats följer WCAG 2.0 (WCAG = Web Content Accessibility Guidelines.) Läs mer om webbplatsen.