Göteborgs Stadsteater är din teater

Du är viktig för oss, för utan sin publik är en teater ingenting. Och vi vill att du ska känna dig välkommen hit oavsett om du är en van teaterbesökare eller om du kommer hit för första gången. Oavsett om du bor i staden, utanför den eller om du är på besök.

Teaterföreställningarna är hjärtat i verksamheten. Vi strävar efter att göra teater som är angelägen och underhållande. Teater som är tänkvärd, som betyder något och som inte väjer för viktiga samhällsfrågor.

Genom olika publikaktiviteter vill vi bredda synen på och skapa ingångar till teaterns värld. Det kan vara introduktioner till våra pjäser, föreläsningar, samtal och andra möten med de som arbetar i teaterhuset.
Ibland beger vi oss också ut för att möta publiken i andra sammanhang. Det kan vara ett samtal med en skådespelare på ett bibliotek, ett smakprov ur en föreställning på en festival eller ett besök av en regissör på en arbetsplats eller i ett klassrum.

Vi hoppas kunna bygga en ömsesidigt givande relation med dig. Kontakta oss gärna för frågor, förslag eller reflektioner!

Kontaktperson Publikutveckling:

Pia Palm Wahlqvist, publikutvecklare
Telefon 031-708 70 80
e-post pia.palm.wahlqvist@stadsteatern.goteborg.se

Tillgänglig teater

Är du intresserad av att ta del av syntolkning, textning eller kanske audioguider? Här finns information!

Läs mer om tillgänglighet på Göteborgs Stadsteater

Ombyggnad av teaterhuset pågår

Teaterhuset på Götaplatsen är stängt för renovering och ombyggnad, och återinvigs hösten 2021.

Läs mer om ombyggnaden

Biljettkassan har flyttat till Konserthuset

Teaterhuset är nu stängt för ombyggnad och biljetter säljs via vår hemsida och via Konserthuset.

Information om biljetter