Kuriosa om Ett dockhem

- Sedan 2001 finns Ibsens originalmanuskript av Ett dockhem med på UNESCOS världsarvslista.

- Inför premiären i Tyskland tvingades Ibsen av sin tyske agent att skriva ett alternativt slut eftersom han ansåg att originalet inte skulle fungera i Tyskland. I denna avslutning leds Nora till sina barn efter sitt gräl med Torvald. När hon då får se dem bryter hon ihop och ridån går ner. Senare kallar Ibsen detta tilltag för en vanära mot pjäsen och hänvisar till det som en ”barbarisk skymf”.

- På urpremiären den 21 december 1879 på Det Kongelige Teater i Köpenhamn spelade den danske skådespelerskan Betty Hennings Nora. Hon kom att spela denna roll omkring hundra gånger, och spelade dessutom med stor framgång flera andra Ibsen-roller.

- 2009 spelade Gillian Anderson (även känd som Agent Dana Scully i tv-serien Arkiv X) Nora i en uppsättning på the Donmar Warehouse i London.

- Ett dockhem har filmatiserats flertalet gånger. 1973 gjordes två amerikanska filmatiseringar, den ena med Anthony Hopkins och Clair Bloom i huvudrollerna och den andra med Jane Fonda i rollen som Nora.

- Det är 17 år sedan Ett dockhem spelades på Göteborgs Stadsteater.

- På Dramaten i Stockholm har Ett dockhem spelats sex gånger under årens lopp (1925, 1962, 1972, 1989, 2007 och 2012). År 1989 stod Ingmar Bergman för regi av pjäsen med en nyöversättning av Klas Östergren. På scen medverkade bland andra Pernilla August (Nora) och Erland Josefson (Dr Rank).

- Nobelpristagare Elfriede Jelinek har skrivit en uppföljning av Ett dockhem under namnet Vad som hände efter att Nora lämnat sin man, som hade urpremiär 1979, exakt 100 år efter urpremiären av Ett dockhem. (Pjäsen fick många positiva recensioner när den spelades på Folkteatern Göteborg 2013.)

- På Karl Johans gate i Oslo finns ett konstverk under namnet Ibsen Sitat. Verket består av 69 citat av Henrik Ibsen som är skrivna med 3 583 stålbokstäver på den väg som Ibsen brukade gå mellan hemmet och Grand Café.