Fraktion - en grupp som utmanar

Initiativet till Fraktion växte fram ur en diskussion om vad Göteborgs Stadsteater kan vara. Vi var några i ensemblen som gick igång på att komplettera det vanliga utbudet av teater med någonting helt annat.

Något som bryter mot det vanliga teaterkontraktet av en sittande publik i salongen. Något som utmanar teaterns invanda processer av hur en föreställning arbetas fram och framförs.

Men framförallt, en egen slags teaterverkstad där vi friskt kan göra scenkonst vi själva skulle vilja se och ta del av. En egen liten flytande och gränslöst underhållande experimentteater för alla sinnen inom Göteborgs Stadsteaters väggar (och kanske utanför).
Vårt angreppssätt är att fullt och helt utgå från en "skavande" känsla eller tanke.

Spelårets tema är "svenskhet" och det är det begreppet vi samlas kring i Fraktion detta år. Ett begrepp som ofrånkomligt just "skaver" i dessa tider.

Fraktions förmåga och mening är att dela upp svenskheten i blågula tårtbitar och därefter bjuda publiken på en slice i varje enskild händelse.
Och tror man att det vankas politiskt undervisande med pekpinnar och moraliskt uppfordrande får man tänka om. En hä(n)delse är en fest toppad med scenkonst.

Fraktion