Tre frågor till tre skådespelare!

Ett stort gäng nya sångare, dansare och musiker har kommit in på teatern och "rumsterat om". Vi fångade tre av skådespelarna i Little Shop of Horrors, veckan innan premiär för att kolla läget. Eric gör sin drömroll och har dessutom utvecklat en alldeles speciell relation till Audrey II. Eline blir mer och mer kär i allt som rör föreställningen och Emil minns särskilt det första mötet med monsterplantan.

Eric Ericson

Vem spelar du? "Jag spelar den sadistiske tandläkaren Orin Scrivello. DOKTOR Orin Scrivello, doktor i odontologisk kirurgi som han så envist titulerar sig. Orin har sin flickvän Audrey (och hela Skid Row) i ett järngrepp och styr och ställer med klassiska härskartekniker och skräck."

Vad tänkte du när du fick rollen? "Little shop of Horrors är en av mina favoritmusikaler! Ända sedan jag såg filmen första gången som 15-åring har jag haft rollen som tandläkaren som drömroll, så när jag fick höra att jag fick lov att göra Orin blev jag naturligtvis jätteglad!"

Vad har varit roligast/bäst i arbetet med den här musikalen? "Det har nog varit att möta alla nya människor som är med i produktionen. Som fast anställd är det ju väldigt lyxigt när det kommer 16 musikalartister – dansare, sångare och musiker och rumsterar om."

”Det var ju meningen att jag ”bara” skulle spela Orin, men eftersom han inte är med i andra akten, var jag ledig att sköta den största blomman (8 meter). Jag har under repetitionsperioden utvecklat en väldigt speciell relation till Audrey II”Eric Ericson

Eline Høyer

Vem spelar du? "Jag spelar Audrey (den första). Audrey är barnslig och vuxen på samma gång, kanske lite naiv, men först och främst otroligt genuin. Hon arbetar tillsammans med Seymour och Mr Mushnik i blomsteraffären. Audrey har ingen dold agenda, trots hennes förflutet möter hon omvärlden med stort förtroende och öppet sinne. En egenskap som gör henne modig, men också väldigt sårbar."

Vad tänkte du när du fick rollen? "När de ringde från teatern kunde jag inte tro att det var sant. Jag har nog aldrig varit så glad förut. Ända sedan jag upptäckte Little Shop of Horrors har Audrey känts som en riktig drömroll. Det är inte i många musikalroller som man både får spela kär, bli misshandlad och konfronteras med en köttätande planta, i en och samma föreställning. Och det bästa av allt är att allt detta sker samtidigt som man sjunger och dansar till riktigt, riktigt, riktigt bra musik."

Vad har varit roligast/bäst med att arbeta med den här musikalen? "Jag har bara blivit mer och mer kär i det här materialet allt eftersom vi har arbetat med föreställningen. Little Shop of Horrors har verkligen allt man kan önska sig i en och samma berättelse, och det gör att det blir så roligt att jobba med. Men det allra bästa har nog varit att få arbeta med en så cool ensemble. Vi är musikalartister, soul- och gospelsångare, rockmusiker och skådespelare, en mix som verkligen förstärker historien och gör den här produktionen mycket speciell."

"Jag minns speciellt den första gången vi sjöng med bandet i Svenska Grammofonstudion. De är så sjukt bra och den repetitionen var verkligen en kick!” – Eline Høyer

Emil Ljungestig

Vem spelar du? "Jag spelar Seymour Krelborn, en tafatt botaniker som duschar alldeles för sällan. Han jobbar i en blomsterbutik som aldrig har några kunder. Där jobbar även Audrey som han är störtförälskad i men hon är tyvärr redan upptagen. Han drömmer om att bryta sig loss från det liv han lever. Allt vänder för Seymour när han en dag hittar en växt som ingen någonsin tidigare har sett. Folk börjar strömma till butiken, han blir populär och bjuds in till att prata i radio och liknande. Nu hoppas han på att Audrey ska falla för honom istället. Men efter ett tag tappar han greppet, kan inte hantera pressen, berömmelsen eller ens plantan längre och allt går överstyr."

Vad tänkte du när du fick rollen? "Jag gjorde min praktik på Göteborgs Stadsteater i En handelsresandes död -2014 och jag har längtat efter att få komma tillbaka till teatern. Det kändes också spännande och utmanade att få göra musikal, detta är min första musikalproduktion. Little Shop of Horrors är en fantastisk föreställning med en skruvad story, bra musik och egendomliga karaktärer, den har allt."

Vad har varit roligast/bäst i arbetet med musikalen? "Den fantastiska ensemblen och alla runt omkring som har jobbat med produktionen har varit det absolut bästa. Jag har uppskattat att få jobba med en regissör som litar fullt på sina skådespelare och som skapar ett arbetsklimat med högt i tak. Det har varit sjukt kul och inspirerande."

”Första gången jag såg den största versionen av plantan som är med i akt 2 var riktigt roligt. Vi fick komma in i verkstaden och titta. Den gigantiska varelsen påminde om draken från Game of Thrones, lyckan var total, jag älskar Game of Thrones!” – Emil Ljungestig

Foto på Eline och Eric: Jonas Kündig - Foto på Emil: Ola Kjelbye

Vem spelar vem?

Seymour Krelborn = Emil Ljungestig

Audrey = Eline Høyer

Audrey II = Jaqueline "Jaqee" Nakiri Nalubale

Orin Scrivello (tandläkare & Audreys pojkvän), reporter & invånare i Skid Row = Eric Ericson

Mr. Mushnik, invånare i Skid Row = Sven-Åke Gustavsson

Crystal = Kiralina Salandy

Chiffon = Julia Forssell

Ronnette = Emma Andersson

Mr Martin, ensemble, invånare i Skid Row = Marie Delleskog

Ensemble, invånare i Skid Row = Anna Bjelkerud

Ensemble, invånare i Skid Row = Johanna Abenius

Ensemble, invånare i Skid Row = Jakob Agerlo

Ensemble, invånare i Skid Row = Elise Andersson

Ensemble, invånare i Skid Row = Jesper Blomberg

Ensemble, invånare i Skid Row = Vivian Wrang

Tillbaka till pjässidan