Vilka möter vi och vad gör de?

I Ship of Fools hamnar ljudläggarna i diskussioner och situationer där alla våra mänskliga tillkortakommanden väller ut. Även ljudteknikern Tommy blir en del av de intrikata och mer eller mindre galna utspelen. Nedan berättar skådespelarna om föreställningen och sina karaktärer.

Hannah Alem Davidson

Vem spelar du?

Emma, som är ny på jobbet och glad över att få jobba som foley-artist. Hon ser fram emot att få börja arbeta med sina nya arbetskollegor. Hennes favoritpryl är basebollträet och hon stör sig på alla instrument när dom inte låter som hon vill. Hon älskar sin nya station, där hon vill ha det snyggt och ordnat. Vid sidan av jobbet tycker hon om att hänga med sin familj och sina vänner och hon tycker mycket om att promenera i skogen och filosofera.

Hannah Alem Davidson

Marie Delleskog

Du medverkar i föreställning som berättarröst, skådespelaren som spelat in berättelsen som ljudläggs i realtid på scen. Hur känns det att se föreställningen från salongen?

Det är en fascinerande resa vi gör i salongen och jag glömmer helt av att det är jag som läst in texten. Det var svårt vid inläsningen att föreställa sig vad de övriga skådespelarna skulle göra på scenen när min text läses. Det är en helt ny upplevelse för mig att, samtidigt som jag spelar musikal på Stora scenen, vara närvarande för publiken på en annan scen varje kväll.

Marie Delleskog

Jesper Söderblom

Vem spelar du?

Jag spelar Markus Ganesha Thiruvananthapuram, en ljusets krigare med kärleken som vapen. Under en svetthydderitual i Rävlanda 2006 fick Markus en transcendental ingivelse; han skulle arbeta med levande vibrationer och energier i rum. En YH-ljudproduktionsutbildning i Varberg och en onlinekurs i trumresa/kraftdjur-handledning senare fick Markus en praktikplats på foley-studion. Sedan 2011 tillhör Markus foley-studions fasta ensemble som efter nerskärningar består av två personer; Anna och han själv.

Jesper Söderblom

Johan Karlberg

Vad är Ship of Fools ?

En allegori om människans oförmåga att förhindra den totala förstörelsen av vår planet. En dystopi med en stor portion humor.

Vem spelar du i föreställningen?

Jag är den pensionerade Foleyartisten Kjell, som bl.a extraknäcker som pizzabud. Kjell saknar sin gamla arbetsplats och sina kamrater, han känner sig berövad sin identitet, lever i ett utanförskap och kan till slut inte låta bli att klampa in i ljudstudion för att minnas ”de goda” åren.

Vilka är Kjells särdrag, vad utmärker hans personlighet?

Han är en vänlig, godhjärtad men aningen klumpig person, notorisk korsordslösare, och fortfarande kär i Foleyartisten Anna, som han tidigare haft ett förhållande med. Dessutom tycker han om att sjunga, allt från schlagers till pop och rock!

Johan Karlberg

Tommy Carlsson

Du är ljudtekniker och brukar i vanliga fall inte medverka i föreställningarna, men det gör du nu. Vilken roll har du och hur har det varit att ta sig an det här?

Jag spelar en ljudtekniker och har även den funktionen under föreställningen. Eftersom jag inte har ”spelat” teater tidigare har jag utgått mest mig från mig själv och alla andra ljudtekniker jag har mött i mitt yrke. Jag har tänkt mig det som när jag möter regissörer på teatern för första gången.

Tommy Carlsson

Victoria Olmarker

Vem spelar du?

Anna, som förr var väldigt fackligt engagerad, men nu när det bara är fyra anställda som inte bryr sig om kollektivet, har även hon blivit mer solitär. Myser bäst med sina katter. Kjell är ett kapitel hon har lagt bakom sig! På sommaren är hon i sin sommarstuga som hon haft sen -82. Har varit med i bandet- Punkelimuttan, som hade en del spelningar på 90-talet. Mitt favoritljud är albatrossen.

Victoria Olmarker