Skådespelare

Eva Johansson

Skådespelare

Eva Johansson är utbildad på S.e.t - Stockholms elementära teaterskola och är självlärd genom yrkesutövning. Tillsammans med Louise Löwenberg har hon skapat och medverkat i föreställningarna Kusiner, Den största av de största och Paret på Dramalabbet med gästspel på bland annat Parkteatern/Kulturhuset Stadsteatern, Unga Klara, StDH, Teaterhögskolan i Luleå, Uppsala Stadsteater och Borås Stadsteater.

Hon har bland annat arbetat med Lumor Teater i Othello på Orionteatern i regi av Oskar Thunberg, på Profilteatern i Vial i regi av Hilmar Jonsson, på Kalmar länsteater i En stund på jorden i regi av Karin Parrot Jonzon i Infestus på Teater Halland i regi av Aleksa Lundberg och i Jag minns dig som du var då på Fri scen/Kulturhuset stadsteatern i regi av Malin Hellkvist Sellén.

På film, i radio och på tv har hon bland annat medverkat i Den störste i regi av Fijona Jonuzi för Plattform Produktion på SVT, Smågodis, katter och lite våld i regi av Ester Martin Bergsmark för Garagefilm/SVT, Hot chicks för Silverosa Film i regi av Ninja Thyberg, Juni i regi av Fijona Jonuzi för Plattform Produktion och Det osynliga barnet i regi av Ada Berger på SR. Aktuell i Om tyranni.

Foto Jonas Kündig

Tidigare produktioner

Göteborgs Stadsteater
Spelår Föreställning Funktion
2018-2019 Om tyranni Skådespelare