Skådespelare

Ika Nord

Skådespelare

Ika Nord är skådespelare, mimare och regissör. Hon är utbildad i Paris vid Conservatoire National de l’Art du Mime, Matt Mattox Jazz Art Dance School, École de Mime Étienne Decroux och L’Atelier de Théâtre Robert Cordier.

Ika Nord arbetar och framträder som artist inom många olika områden. Med Halmstads Teater-ensemble har hon gjort Puck i En midsommarnattsdröm Viola i Trettondagsafton och Claire i Jungfruleken, hon har framträtt i roller i Barcelona, Paris och Amsterdam, spelat gatuteater i ett flertal europeiska städer och undervisat på bland annat Rigas nationalteater och École Nationale de l’Art du Mime i Paris.

Ika Nord har också arbetat som regissör och koreograf på bland annat SVT och Berns Salonger. Exempel på egna produktioner är Every man and every woman is a star, Teaterkalas med Ika och Åke och Apan. Hon har samarbetat med bland annat Göteborgssymfonikerna och Musik i väst i olika musikföreställningar. 1993 fick hon svenska teaterkritikernas barn- och ungdomspris för rollen som katten Findus i SVT:s julkalender Tomtemaskinen. För många är hon också känd från barnprogrammet Ika i rutan.

Foto Anders Thessing

Tidigare produktioner

Göteborgs Stadsteater
Spelår Föreställning Funktion
2019-2020 Herr Puntila och hans dräng Matti Skådespelare, Koreograf