Regissör

Paula Stenström Öhman

Biografi

Regissör

Paula Stenström Öhman är dramatiker, regissör och konstnärlig ledare för scenkonstkompaniet Lumor som skapat flera kritikerrosade föreställningar, där ibland "People Respect Me Now" som utsågs till Sveriges bidrag i New Nordic Drama 2016/17. Paula var senast aktuell med den hyllade systerpjäsen "Jag tror på dig Anita" på Kulturhuset Stadsteatern.

I sina pjäser utgår hon ofta från dokumentärt material och involverar skådespelare och referenspersoner tidigt i processen. Inför "Allt gott i världen" har teamet bl.a. träffat socialsekreterare som rekryterar och utbildar familjehem, familjehemsföräldrar, ensamkommande, personal på HVB för ensamkommande och en traumaterapeut.

Hon har bland annat belönats med Henning Mankells dramatikerstipendium 2015 och Svenska Ibsenpriset 2016 för "en dramatik som rakryggad och osentimentalt går nära verkligheten”. Paula Stenström Öhman är initiativtagare till Vi Gör Vad Vi Kan, en insamlingsstiftelse som hjälper människor på flykt, både utomlands och i Sverige.

Tidigare produktioner

Göteborgs Stadsteater
Spelår Föreställning Funktion
2018-2019 Allt gott i världen Av och Regi