Koreograf

Veronika Szabó

Koreograf

Veronika Szabó är frilansande skådespelare, regissör, clown och teaterföreläsare. Hon har examen från Royal Central School of Speech and Drama i London och har studerat skådespeleri, fysisk teater och samtida teaterpraktiker. Hon har en magisterexamen i tillämpad teater från Goldsmiths University. Veronika har varit medlem i London Clown School och arbetar sedan 2019 med Red Nose International.

Veronika Szabó är baserad i Budapest och arbetar inom den fria samtida teater- och dansscenen, med teater- och danskompanier som The Symptoms, det internationellt välkända danskompaniet Hodworks och teatergrupperna Stereo Akt, TápSzínház och Láthatáron Theatre. Hon har tidigare arbetat som koreograf med Ildikó Gáspár på uppsättningen Noshörningen i Riga, Dailes Theatre och som skådespelare i Tyskland i Luther på Nibelungenfestspiele.

Hennes egen show, Queendom vann publikens pris på internationella Thealter-festivalen. Hon vann också ett pris för bästa biroll på Vidor Festival i Ungern. Hennes verk har visats på teatrar och festivaler i Tjeckien, Tyskland, Ungern, Kosovo, Rumänien, Serbien och Storbritannien.

Veronika Szabó har också varit lektor vid University of Theatre and Film Arts i Budapest och är en av grundarna till den nya teater- och performancekursen på FreeSZFE.

Tidigare produktioner

Göteborgs Stadsteater
Spelår Föreställning Funktion
2022-2023 Caligula Koreograf