Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva

Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva

…ett olösligt filosofiskt dilemma.

Det handlar om oförmågan att hantera livet. Oförmågan att ta emot kärlek. Att ge kärlek. Att leva. Livet. Den där koden man förväntas knäcka. Kliv rakt in i en både känslomässig och filosofisk uppgörelse om livets mening.

Ta del av tvära kast mellan mani och depression. Allt inramat av en mängd tvärsäkra och humoristiska åsikter. En monolog baserad på Ann Heberleins uppmärksammade bok.

Ann Heberlein är teologie doktor i etik och verksam som debattör och skribent. Hon slog igenom 2008 med boken Det var inte mitt fel – om konsten att ta ansvar. 2008 utkom också boken Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva, en av de mest uppmärksammade böckerna förra året. Nu är hon aktuell med En liten bok om ondska. Mia Höglund-Melin gör nu sin regidebut. Rollen gestaltas av Lisa Lindgren.

Premiär
Scen
Studion

Produktion

Av Åsa Lindholm Efter Ann Heberlein Regi Mia Höglund-Melin Skådespelare Lisa Lindgren Scenografi Henrik Ekberg Video Henrik Ekberg Kostym Inger Hultén Mask Ingela Collin Ljus Max Mitle Ljud Jörgen Ericson Dramaturg Nadja Gabay