imagine lennon

Mark McGann och Göteborgsbandet Pepperland kommer 23-25 september- extraföreställning släppt!

Efter enorma framgångar på Beatleweek i Storbritannien ända sedan 2009, kommer hyllade skådespelaren och musikern Mark McGann och Göteborgsbandet Pepperland med ”Imagine Lennon”.

Föreställningen handlar om den ikoniske ledaren för The Beatles, John Lennon, och är ett samarbete mellan Mark McGann och manusförfattaren Bob Eaton. Den framförs av Mark McGann med livemusik av Pepperland.

Under sin 30-åriga karriär som skådespelare inom teater, tv och film i Storbritannien är Liverpool-födde McGann är oupplösligt förbunden med John Lennon. McGanns porträtt av John Lennon är det enda som har godkänts av John Lennons närmaste familj.

Mark McGann debuterade 1981 med rollen som John Lennon i ”Lennon” på Everyman Theatre och London Astoria. En roll som gav honom den första av sina två nomineringar som bästa skådespelare i en West End show. Han gjorde samma roll I ytterligare två produktioner: "Imagine" och i filmen "John and Yoko: A Love Story" för NBC Television i Storbritannien.

2008 blev McGann ombedd av staden Liverpool att som en del av kulturhuvudstads firandet, göra huvudrollen i den spektakulära musikteaterföreställningen ”John Lennon Songbook”, som sedan turnerade internationellt. McGann skriver och uppträder även med showen ”Lennon & McCartney”, som uppförts i Liverpool, Dublin och Newcastle.

Bild (C) Shannon

Gästspel
23-25 september
Scen
Stora Scen
Längd
2 tim och 25 min inklusive paus
Pris
130-330 kr