Jesper Lindell

Jesper Lindell, ett nytt spännande tillskott inom den svenska musikvärlden spelar i Foajébaren med sitt band!

Jesper Lindell har redan hunnit bli playlistad på P3, tillsammans med First Aid Kit gjort succé på Dramaten (med den hyllade Leonard Cohen-föreställningen), på TV4 Nyhetsmorgon och inte minst på Spotify, där debutsingeln Moving Slow är uppe i över en halv miljon streams!

Men det är en serie högst slumpartade händelser som ledde till att Jesper Lindell släppte sin första EP nyligen:

”A Little Less Blue” är inspelad i Svedmyra och producerad av Benkt Söderberg och Sten Booberg. Benkt Söderberg berättar:

Vi hade sabbatsår från First Aid Kit efter 6-års nästan konstant turnerade. Jag hade inte tänkt hålla på med musik under pausen. Men så frågade Sanken Sandqvist, om jag ville lyssna på en ung kille från Ludvika som ev. kunde behöva lite hjälp. Jag lyssnade och hörde en stark, hes och mycket speciell röst, och material till riktigt bra låtar.

Vi träffades och testade att spela in på tu man hand och jag förstod då att han inte bara sjöng bra utan var gjord av musik - rakt igenom. Då bestämde jag mig för att bryta mitt sabbatsår och ta mig an projektet. Jag kunde helt enkelt inte motstå frestelsen att göra musik med Jesper.

Jag frågade Sten Booberg om han ville haka på och producera och det ville han. Sedan tiden i Lolita Pop vet jag att Sten är en fena på att fila till det sista som behövs för att få en låt att fungera.

Frågan var hur vi skulle jobba med Jesper. Min utgångspunkt var att allt skulle fungera med bara gitarr och sång. Vi bestämde oss också för att spela in på enklast möjliga sätt, så som man gjorde i början av 60-talet. En "Dogma" attityd till musik om uttrycket tillåts. Vi spelade in sång, gitarr och trummor som rena livetagningar utan hörlurar. Detta innebar att trummisen måste spela dynamiskt för att kunna höra och följa sången. Sången är alltså inspelad live och inte auto-tunad eller filad på i all oändlighet. Jesper spelade gitarr samtidigt som han sjöng på inspelningarna. Detta gav en alldeles särskild dynamik, rytmik och autenticitet. (Sen får man leva med lite skavanker, men å andra sida blir det ju så mycket mer levande).”

Jesper Lindell har blivit listad i flera stora dagstidningar som artist att hålla koll på 2017. Och vi kan bara säga att Jesper Lindell skall du hålla koll på lång tid framöver - det här är bara början!

Konsert Foajébaren
20 maj
Åldersgräns
18 år
Scen
Foajébaren
Längd
22-02
Pris
150 kr