Affischbild för Macbeth

31 oktober - 4 november 2016

Shakespearevecka

400 år efter Shakespeares död hedrar Göteborgs Stadsteater dramatikern och hans verk med en vecka fylld av skådespel, musik och samtal.

Shakespearevecka 31/10 - 4/11

400 år efter William Shakespeares död hedrar Göteborgs Stadsteater dramatikern och hans verk under en hel vecka, med skådespel, musik och samtal.

Middag med Shakespeare

En unik afton i Foajébaren, för alla sinnen med god mat och skönsång av Romeo & Julia Kören. 31 oktober kl 19.00 i Foajébaren.
Läs mer och boka biljetter

Macbeth

En föreställning med Romeo & Julia Kören. En grym historia om Macbeths uppgång och fall. Regi och bearbetning: Benoît Malmberg.
1 november kl 19.00 på Stora Scen.
Läs mer och boka biljetter

Par i Macbeth

Christel Körner och Ingemar Carlehed som det sammansvurna paret Macbeth i en skarp bearbetning av Shakespeares klassiska drama.
Dagens Lunchteater 2, 3 och 4 november i Foajébaren.
Läs mer och boka biljetter

William

I den spännande kammarmusikalen William finner vi svaren på mysteriet – vem var William Shakespeare? Med Jonas Nerbe och Shakespeare String Quartet.
3 november kl 19.00 på Stora Scen.
Läs mer och boka biljetter

Publiksamtal efter William

Efter föreställningen av William, håller skådespelaren Jonas Nerbe i ett publiksamtal. För sin rolltolkning i pjäsen vann Jonas Nerbe priset ”Best performance” på New York International Fringe festival 2013.
Direkt efter föreställningen på Stora Scen. FRI ENTRÉ!

Seminarier, samtal och film på Stadsbiblioteket

Under Shakespeareveckan arrangerar Göteborgs Stadsteater i samarbete med Stadsbiblioteket även en rad seminarier, samtal och filmvisningar.
Plats: Stadsbibliotekets hörsal.

Filmvisning: Ran

Måndag 31/10 Hörsalen kl 15
Vi visar filmen Ran (1985), Akira Kurosawas fantastiska tolkning av Shakespeares Kung Lear.

Shakespeare och musik

Måndag 31/10 Hörsalen kl 18
Backa Teaters musiker Bo Stenholm med gäster samtalar om och ger exempel på hur det är att arbeta med musik i Shakespeares pjäser. Just musiken är en viktig utgångspunkt i Shakespeares verk. ITrettondagsafton är Orsinos första replik ”If music be the food of love, play on”.

Filmvisning: Romeo + Julia

Tisdag 1/11 Hörsalen kl 16
Vi visar filmen Romeo + Julia (1996) med Leonardo DiCaprio som Romeo, i regi av Baz Lurmann.

Shakespeares storhet

Tisdag 1/11 Hörsalen kl 18
Var Shakespeare verkligen så bra egentligen? Ordförande i Shakespearesällskapet Roland Heiel samtalar med Göteborgs Stadsteaters konstnärliga ledare Pontus Stenshäll kring Shakespeares storhet.

En William för alla tider

Onsdag 2/11 Hörsalen kl 18
Teaterkritikern och författaren Leif Zern berättar om hur Shakespeare överlevt under 400 år.

Att översätta Shakespeare

Torsdag 3/11 Hörsalen kl 18
Man brukar säga att varje generation har sin Shakespeare och nu är det dags för 2010-talets uppdatering.
Ulf Peter Hallberg, Shakespeareöversättare, samtalar med Göteborgs Stadsteaters vd Björn Sandmark om översättningen av de två nya Shakespearevolymerna Komiska förväxlingar och Det blodiga parlamentet.

Teaterlek på Fredagshänget (för barn 9–12 år)

Fredag 4/11 Barnavdelningen kl 15–16 
I år är det exakt 400 år sedan dramatikern och författaren William Shakespeare dog. Trots att det var så länge sedan han skrev sina berättelser så slutar de aldrig att vara lika spännande, roliga och fyllda med känslor. Vi teaterleker och ger nytt liv åt teaterrepliker gamla som gatan!

Komiken i tragedierna

Fredag 4/11 Hörsalen kl 18
Vad händer när man gör Hamlet med clowner och hur förvandlar man en tragedi till komik? Josefine Andersson, verksamhetsansvarig för teatern 1 2 3 Schtunk, berättar om hur de satte clownnäsan på Shakespeare.

Klicka på respektive evenemang nedan för mer information och biljetter.

Vecka 44
31 okt-4 nov
Scen
Stora Scen
Pris
Se info nedan för resp. föreställning.

Macbeth 1/11 Stora Scen

Läs mer och köp biljett

William 3/11 Stora Scen

Läs mer och köp biljett

Middag med Shakespeare 31/10 i Foajébaren

Läs mer och köp biljett

Par i Macbeth - Dagens Lunchteater

Under Shakespeareveckan ser ni Christel Körner och Ingemar Carlehed som det sammansvurna paret Macbeth i en skarp bearbetning av Shakespeares klassiska drama. Spelas 2, 3 och 4/11.

Läs mer och köp biljett

Publiksamtal efter William

Delta i publiksamtal med Skådespelaren Jonas Nerbe. För sin rolltolkning vann Nerbe priset ”Best performance” på New York International Fringe festival. OBS! Direkt efter föreställningen William 3/11 på Stora Scen.

Läs mer och köp biljett

Samtal, film och seminarier

Under Shakespeareveckan arrangerar Göteborgs Stadsteater i samarbete med Stadsbiblioteket även en rad seminarier, samtal och filmvisningar. Plats: Stadsbibliotekets hörsal.

Se program