Fraktion del 3: Nirvana. Bild på skådespelaren Magdi Saleh med ett tredje öga i pannan.

Fraktion hä(n)delse nr 3

Svensk hä(n)delse nr 3: Nirvana

I Fraktions händelse nr 1 hamnade publiken rakt in i en fest där allt som är gott och bra med Sverige firades med snaps och lek. Men livet är kort och sen är man död. Händelse nr 2 blev således ett avsked och en djupdykning i svenskens förhållningssätt till det slutgiltiga. Publiken bjöds på kyrkkaffe på sin egen begravning. Nu återstår den sista delen i Fraktions trilogi om Sverige och svenskhet. Som alltid blir det en unik upplevelse vid endast ett tillfälle.

Nr 3: Nirvana:
Vi mår bättre idag än någonsin. Eller mår bra kanske vi inte gör, men vi lever längre och har bättre hälsa. Men det räcker inte. Trots att levnadsstandarden blivit högre har vi svårare att se våra liv som meningsfulla. Religionen är ju inte väsentlig i de flesta svenskars liv idag. I samhället finns inte längre några självklara mötesplatser där man träffar sina grannar, vänner och familj. Frågan är var och hur vi finner gemenskap eller ett syfte med våra liv idag?

Vi bjuder in till en kväll i förtröstan. Du kommer att tas med på en resa. Du får ett sammanhang. Det finns en mening med saker och ting. Allt kommer att bli bra.

Fraktion är ett initiativ av skådespelare på Göteborgs Stadsteater där teaterkontraktet med scen/salong utmanas. Fraktions händelser utspelar sig på olika platser där publiken blir en naturlig del av verket.

Spelas
7 maj 2018 kl 18-21
Åldersgräns
18 år
Scen
Samling i Kassahallen
Längd
3 timmar
Pris
70 kr