Montage av porträttbilder: Björn Sandmark Marianne Lindberg De Geer, JonasTrolle, Athena Farrokhzad,  Maria Sveland

Litteraturfrukost

Göteborgs Stadsteater och Leopard förlag bjuder in till denna frukost i Foajébaren på Göteborgs Stadsteater.

100:- inkl kaffe och smörgås, endast förköp.

Ett arrangemang under Bokmässan i Göteborg.

Lördagen den 30 september har du chansen att delta på litteraturfrukost i Stadsteaterns sköna salonger. Njut ditt morgonkaffe till spännande samtal med några av Sveriges mest tongivande författare och kulturpersonligheter. En lika delar lättsam som djuplodande start på lördagen under årets största litteraturhelg.

Medverkar gör bland andra: Maria Sveland, Jonas Trolle, Sandra Dahlén, Athena Farrokhzad, Marianne Lindberg De Geer och Björn Sandmark.

Maria Sveland är utbildad vid Dramatiska institutets radiolinje och en prisbelönt författare och journalist. Hon debuterade 2007 med romanen Bitterfittan, som idag räknas till en av våra moderna klassiker. Våren 2017 utkom uppföljaren Bitterfittan 2.

Marianne Lindberg De Geer är scenograf, dramatiker och regissör. Som bildkonstnär och skulptör har hon stora framgångar och är representerad på de stora museerna i landet. På drift är hennes debut som romanförfattare.

Athena Farrokhzad bor i Stockholm och är poet, litteraturkritiker, och lärare vid Biskops-Arnös författarskola. 2013 gav hon ut Vitsvit, som belönades med bl a Karin Boye-priset.

Jonas Trolle är kriminalkommissarie och polis sedan drygt 20 år tillbaka. Bland annat har han varit operativ chef vid Länskriminalens spaningsrotel i Stockholm. Han blev rikskänd när han 2014 skrev den mycket uppmärksammade Jakten på Kapten Klänning. Bröder är hans skönlitterära debut.

Sandra Dahlén är sedan drygt 20 år tillbaka utbildare, konsult och skribent i frågor som rör sexualitet och diskriminering. Hon har tidigare skrivit Sex med mera och Hetero. Hallongrottan- En bok om slidsex är hennes första bok om sex för vuxna.

Björn Sandmark är VD och teaterchef på Göteborgs Stadsteater, aktuell med boken "Sceningång. Tre år vid Göteborgs Stadsteater" vilket är hans sjunde bok. 2014 kom han ut med "Jag är en annan. Några nedslag i Erik Lindegrens extatiska diktning".

Foton i bildmosaiken, från vänster till höger:

Björn Sandmark, copyright/foto: Ola Kjelbye

Sandra Dahlén , copyright/foto: Saga Berlin Niceguzz
(Leopard förlag)

Marianne Lindberg De Geer, copyright/foto: Marianne Lindberg De Geer
(Brombergs förlag)

JonasTrolle, copyright/foto: Elisabeth Ohlson Wallin
(Leopard förlag)

Athena Farrokhzad, copyright/foto: Khashayar Naderehvandi
(Albert Bonniers Förlag)

Maria Sveland, copyright/foto: Saga Berlin Niceguzz
(Leopard förlag)

Samtal
Scen
Foajébaren
Längd
kl 08:30- kl 10:00
Pris
100:- inkl kaffe och smörgås OBS! Endast förköp.

Skuggorna vi bär

En kväll om motstånd utifrån Stig Dagermans dramatik. I samarbete med Högskolan i Gävle. Lördag 30 september kl 19 på Studion. Fri entré!

Läs mer

Ett liv med Walter Benjamin

Ulf Peter Hallberg och Mikael van Reis i ett personligt samtal. Onsdag 27 september kl. 19- 20.30, Studion. Fri entré.

Läs mer

Teaterrummet

Teater och scenkonst diskuteras

Läs artiklar på Teaterrummet

Bokrelease!

Bokförlaget Korpen släpper Björn Sandmarks senaste bok "Sceningång. Tre år vid Göteborgs Stadsteater" lördag 30 september kl 21 i Göteborgs Stadsteaters foajébar. Välkommen!

Läs mer