Ekonomi och ideologi

Institutionen för Kulturvetenskaper bjuder in till ett samtal mellan urbanforskaren Catharina Thörn och journalisten Po Tidholm.
Torsdag 22 februari kl 19-20.00 på Studion.

Po Tidholm har bland annat gjort SVT-serien “Resten av Sverige”, skrivit boken Norrland och är aktuell med boken Läget i landet. Catharina Thörn skrivit böckerna Stad till Salu (med Mats Franzén & Nils Hertting) och Den urbana fronten (med Katarina Despotovic).

I detta samtal möts de för att diskutera hur klyftan mellan stad och landsbygd växt fram de senaste decennierna. Det kommer handla om hur skillnaden mellan stad och landsbygd formats av ekonomiska kriser, politiska beslut och ideologiska föreställningar om det urbana som norm.

Detta samtal går inom ramen för Forum för studier av samtidskultur (FSSK). FSSK är institutionen för kulturvetenskapers offentliga seminarieserie. FSSK anordnar seminarier, konferenser, läsecirklar, filmvisningar med mera, ibland på svenska och ibland på engelska, ibland i Göteborgs universitets lokaler och ibland på annat håll.

De senaste åren har FSSK exempelvis samarbetat med Stadsmuseet och Backa teater. Målgruppen är såväl studenter och forskare som en intresserad allmänhet. Inträdet är alltid gratis.

Arrangör: Institutionen för Kulturvetenskaper och Teg Publishing

www.tegpublishing.se
www.facebook.com/tegpublishing
www.instagram.com/tegpublishing

Foto Po Tidholm: Peter Hoelstad

Samtal kl 19-20
Scen
Studion
Längd
En timme
Pris
Fri entré men platsbiljett krävs