I stormens öga – hedersnormer

Att leva med hedersnormer? Reading, framträdande och samtal med Mikael Thörn, Rúna í Baianstovu, Arkan Asaad, Zinat Pirzadeh, Armin Azadkhah och Kim Theodoridou Bergqvist. Framträdande röster om hedersrelaterat våld och förtryck.

Kim Theodoriduo Bergqvist, skådespelare, läser berättelser från personer som medverkat i kartläggningen av hedersrelaterat våld och förtryck

Samtal
Hur fungerar hedersnormer och hedersrelaterat förtryck? Vad innebär det att leva i en sådan situation? Hur bemöta traditioner och familjeideologier på kollisionskurs med mänskliga rättigheter och lagstiftning?

Kartläggningar av hedersrelaterat våld har nu släppts i Göteborg, Stockholm och Malmö. Hur arbeta mot hedersrelaterat förtryck och säkerställa rätten till liv fritt från våld, och samtidigt hantera den offentliga debatten om religionsfientlighet och kulturrelativism samt den växande nationalismen och rasismen?

Arkan Asaad, författare, aktuell med Bortom solens strålar, medförfattare till pjäsen Kärleken är fri
Zinat Pirzadeh, människorättskämpe, komiker, skådespelare
Armin Azadkhah, Elektra Göteborg
Rúna í Baianstovu, lektor socialt arbete
Mikael Thörn, utredare Jämställdhetsmyndigheten

Moderator: Lena Ulrika Rudeke

Plats: Asperösalen, Folkets Hus Järntorget
Programtid: 19.00-21.00

Ett arrangemang av Göteborgs Stadsteater i samarbete med en rad kulturinstitutioner i Göteborg med anledning av EuroPride 2018. Evenemanget är en del i Göteborgs Stads arbete för en inkluderande och öppen stad.

Foto
Hugo Thambert (Arkan Asaad)
Örebro universitet (Rúna í Baianstovu)
Jöran Fagerlund (Mikael Thörn)
Måns Dohns (Zinat Pirzadeh)

Samtal
12 nov 2018
Scen
Asperö-salen Folkets Hus
Pris
Fri entré med biljett