Sex för Guds skull - eller statens?

Samtal med Maria Sveland, Antoon Geels, Lena Lennerhed, Edda Manga och Lars Gårdfeldt.

När och varför är religionen, samhället eller staten intresserad av vad vi gör i sängkammaren? Kroppen och dess sekret anses ofta smutsigt och i behov av att kontrolleras. Det offentliga samtalet fokuserar i Sverige gärna på teknik, graviditeter, individualism, porr och sjukdomar, medan teater och litteratur hellre problematiserar tabun, begär, passion, det djuriska och det gudomliga. Stat, religion och arbetsliv kräver stabilitet och behärskning. Har vi andra möjlighet att kräva något annat?

Maria Sveland, journalist och författare till böcker som bland annat Bitterfittan, Systrar och bröder, Befrielsen och nu senast Bitterfittan 2.
Foto Saga Berlin.

Antoon Geels, professor i religionshistoria med religionspsykologi, Centrum för teologi och religionsvetenskap Lunds universitet, redaktör för Sex - för Guds skull. Sexualitet och erotik i världens religioner.
Foto privat.

Lena Lennerhed, professor idéhistoria med forskning på bl.a. 1960-talets svenska sexliberalism, sexuell reform och 1930- och 40-talets RFSU, redaktör för bl.a. Seklernas sex och Från Sapfo till cyborg.
Foto Per Strandberg.

Edda Manga, tid. politisk redaktör Feministiskt Perspektiv, idéhistoriker och forskare vid Mångkulturellt centrum, författare till bl.a. Gudomliga uppenbarelser och demoniska samlag.
Foto Mattias Gardell.

Lars Gårdfeldt, författare, präst, HBTQ-aktivist och teol.dr. , författare till bl.a. Hatar Gud bögar?, pulpromanen På knä i Köpenhamn, och tillsammans med fotografen Elisabeth Ohlson Wallin H.O.M.O. - en helgonkalender.
Foto privat.

Moderator: Sewilius Berg

Tid: 10 oktober kl 19-21
Plats: Studion, Göteborgs Stadsteater
Fritt inträde

Samtal
Onsdag 10 oktober kl 19-21
Scen
Studion
Pris
Fri entré (biljett behövs ej)