Avtäckning av filmfestivalaffischen och konstnärssamtal

Göteborgs Stadsteater har i år äran att vara värd när Göteborg Film Festival täcker av affischen för 2020 års festival. Det kommer att ske i Foajébaren den 3 december klockan 18.30. Efter avtäckningen blir det ett konstnärssamtal med årets festivalkonstnär Mamma Andersson och Filmfestivalens konstnärliga ledare Jonas Holmberg.

Mamma Andersson är årets festivalkonstnär. Hon skapar affischen för Göteborg Film Festival 2020. Det blir ett motiv inspirerat av både filmkonsten och folkbildning. Verket kommer pryda både festivalaffischen och festivalens program.

Karin Mamma Andersson är en av Sveriges mest framträdande konstnärer. Hon finns representerad på flera av Sveriges och världens största museer och är känd för att arbeta med olika bilduttryck i samma verk och på så sätt skapa en gåtfullhet, vilket gör betraktaren osäker på sin upplevelse. I arbetet med festivalens affisch har hon bland annat hämtat inspiration från filmen som konstform och folkbildare.

– Jag är verkligen jättestolt över att ha blivit tillfrågad att göra affischen till Göteborg Film Festival. Som ung var film det som inspirerade mig mest. Jag hade inte tillgång till konst eller någon annan konstform, men jag var redan som 13-åring med i Luleås alla filmklubbar. Filmen var det öga mot världen som jag hade där, säger Karin Mamma Andersson.

Läs mer på Göteborg Film festival.

Göteborgs Stadsteater presenterar Trollflöjten

Gästerna i Foajébaren kommer under kvällen även att få ett smakprov ur föreställningen Trollflöjten, Mozarts mest folkkära opera, som nu sätts upp i en helt ny tappning på Göteborgs Stadsteater. På scen står en av huvudrollsinnehavarna rocksångaren Hans-Erik Dyvik Husby, känd som Hank von Hell och från filmen Cornelis.

Restaurangen erbjuder

På plats erbjuder Göteborgs Stadsteaters restaurang, Foajébaren, goda smörrebröd i olika varianter, ost- och charkbricka och en soppa med ekologiskt surdegsbröd.

Meny

  • Smörrebröd -Två goda ostar med äpple och chilimarmelad, 40 kr
  • Smörrebröd - Gubbröra med rödlök och gräslöksströssel, 45 kr
  • Smörrebröd - Rostbiff med pepparrotskräm och rostad lök, 45 kr
  • Alla tre smörrebröden, 115 kr
  • Bricka med ost, chark, oliver och knäcke, 180 kr
  • Soppa med teaterbakat ekologiskt surdegsbröd, 89 kr

Foto av Karin Mamma Andersson: Claes Löfgren

Avtäckning av filmfestivalaffisch och konstnärssamtal
Scen
Foajébaren
Längd
Ca: 1 timme
Pris
Fri entré men biljett krävs.

Dörrarna öppnas 17.30.
Program på scen kl 18.30-cirka 19.30.
Foajébaren håller öppet till 21.00

Först till kvarn! Begränsat antal platser!