Vaccinationsbevis är infört.

Från och med den 1 december ska publik till föreställningar i teaterhuset på Götaplatsen visa giltigt vaccinationsbevis. Läs om teatern och Covid-19.

En tröst i mörkret – en hyllning till Karin Boye

Låt dig omslutas av Karin Boyes texter och Daniel Lemmas sång i en hyllning till den svenska poeten och författaren. Medverkar gör även skådespelaren Marie Delleskog och Henrik Cederblom, som ackompanjerar. Låt dig färdas längre och längre in i den mjuka natten där allting är i förvandling. En hyllning till Karin Boye.

Medverkande:

Daniel Lemma är musiker och sångare från Göteborg. Han fick sitt musikaliska genombrott med musiken till Josef Fares film Jalla! Jalla! och med skivan Morning train 2001. Han har förutom till sina egna album, skrivit musik till ett flertal andra artister och för film och teater. Daniel har på Göteborgs Stadsteater medverkat i uppsättningarna Stjärnornas tröst och Hemsöborna samt är aktuell i Kejsarn av Portugallien.

Marie Delleskog ingår i Göteborgs Stadsteaters fasta ensemble och är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm. Hon har på Göteborgs Stadsteater bland annat medverkat i Påklädaren, Crime scenes, Sista dansen, Markurells i Wadköping, Alice i Underlandet, Mephisto, Stjärnornas tröst, Karl Gerhard och Fanny och Alexander. Marie är nu aktuell i föreställningen Kejsarn av Portugallien samt i Vi hade i alla fall tur med ramavtalet, som har premiär i december.

Henrik Cederblom är frilansande musiker. Han har genom åren arbetat med ett brett spektrum av artister och band i olika genrer, till exempel Freddie Wadling, Sofia Karlsson, Sofie Livebrant, Timo Räisänen och Den Fule.

Julkalendern
16 dec 13.30-14.30
Scen
Lilla Scen
Längd
1 tim
Pris
100 kr