Snabel – ett forskningsäventyr

Vet du bredden på en snabel? Vet du hur den skriver? Vet du hur åsikterna i Sverige 2021 ser ut om snabel? Inte? Då kan Revet berätta det för dig och utmana dina tankar och känslor kring vad snabel faktiskt är.

Revet Scenkonst har forskat hårt, jättejättehårt, och bjuder nu in dig till snabels nyanserade värld; för somliga främmande, kanske rentav overklig. Men den är sann, ibland lagom sann och ibland hjärtskärande sann. Men det är viktigt att du tittar, det är viktigt att du lyssnar och det är viktigt att du tar del av sanningen. Sanningen om snabel.

Pjäsen utgår från vårt samhälles ökade besatthet av fakta och sanningen. Detta ställs i relation till upplevelser, känslor och konst.

Text: Dan Andersson och Elias Amnehagen
Regi: Dan Andersson

Medverkande: Annelie Horáková Eriksson, Osborne Petersson, Ellinor Jonsson, Alicia Jardine och Anton Myrén

Scenografi: Emilia Bongilaj
Ljud och musik: Benjamin Johansson
Curator och mentor: Anders Carlsson
Regiassistent: Alva Kättström

Revet är ett scenkonstkollektiv som startades i Göteborg 2015. Sedan dess har gruppen varit aktiv i Göteborg och Malmö samt med turnerande verksamhet. Revet arbetar med utforskande scenkonst och har aldrig velat välja varken nisch, uttryck eller form. Därför har dockteater, improvisation, postdramatik, poesi, fars, Vloggar, dans, sång, performance och Euripides alla fått samsas i gruppens scenrum.

Här kan du läsa mer om Revet: www.revetscenkonst.se

Julkalendern
4 dec kl 18.00-19.30
Scen
Lilla Scen
Längd
1 tim, 30 min
Pris
100 kr