Vaccinationsbevis är infört.

Från och med den 1 december ska publik till föreställningar i teaterhuset på Götaplatsen visa giltigt vaccinationsbevis. Läs om teatern och Covid-19.

The Butterfly

Den svensk-iranska teatergruppen Saga tar sig här an en av dramatikern, musikern, skådespelaren och regissören Bijan Mofids mest älskade pjäser, som skrevs 1973 i Iran. Pjäsen spelas på persiska och textas på svenska.

The Butterfly (Shahparak Khanoom på persiska) är en fantasipjäs, en fabel, som utspelar sig i en mörk källare, ett hem för olika insekter. The Butterfly är också en berättelse om makt och uppoffring, om tillhörighet och utanförskap, om att leva evigt i mörkret eller att våga ta steget fram för att komma ut ur mörkret och in i ljuset.

Saga (Ghesseh på persiska) är en fri teatergrupp som har sina rötter i Iran och grundades av Massi Taghipour. När Massi tvingades fly till Sverige och Göteborg trodde hon att hon skulle behöva lämna teaterlivet bakom sig. Men med hjälp av ett starkt föreningsliv och kulturintresserade svensk-iranier grundades kulturföreningen Dialog 2010. Genom Dialog kunde Saga återupplivas och fortsätta sin verksamhet i Sverige och Europa.

Sagas första stora uppsättning spelades på Pusterviksteatern bara några månader efter att Massi fått sitt uppehållstillstånd i Sverige. Hösten 2019 gästade Saga Göteborgs Stadsteater med pjäsen Sagolandet.

Av: Bijan Mofid
Regi: Massi Taghipour
Regiassistenter: Pia Nami, Rahyar Rahimi
Medverkande: Elmira Anbardar, Pia Nami, Najib Rahimi, Larissa Rahimi, Mona Akbari, Rahyar Rahimi , Sina Jafari, Pone Shams Hakimi
Musik: Bijan Mofid
Musik, musikinstruktör: Rahyar Rahimi
Scenografi och kostym: Massi Taghipour, Mona Akbari
Ljus, grafik: Rahyar Rahimi
Koreografi: Ashkan Mehrdadpour

Julkalendern
22 dec kl 19.00-20.00
Scen
Lilla Scen
Längd
Ca 1 tim
Pris
100 kr