Vaccinationsbevis är infört.

Från och med den 1 december ska publik till föreställningar i teaterhuset på Götaplatsen visa giltigt vaccinationsbevis. Läs om teatern och Covid-19.

TU - italienskt gästspel

En lysande ”commedia all’italiana” i tre akter om en författare utan idéer och en kvinna som förvandlas till en hund, om Federico Fellini, film och teater, filosofi och elektromagnetiska experiment, om Eros agoni och om Kärleken.

En kärlekshandling, det är vad vi talar om här: Kärlek – och Eros.

Ennio Flaiano, en hyllad italiensk skribent och manusförfattare, känd för sitt livslånga samarbete med Federico Fellini, publicerade år 1970 kortromanen Melampus. Fellinis mästerstycke 8 1/2 baseras på just Melampus.

Romanen och detta italienska gästspel handlar om Giorgio Fabro, en desillusionerad italiensk författare som just har anlänt till New York för att skriva ett filmmanus och om mötet med den unga, vackra och bohemiska Liza Baldwin från Upper East Side.

Giorgio och Liza blir kära i varandra, men plötsligt börjar hon bete sig på ett mycket egendomligt, bisarrt, sätt. Giorgio observerar och skriver ner minsta lilla förändring av henne, speciellt det som är mest uppseendeväckande …

Är TU en ironisk guide i kärleksrelationer eller är den en uppmaning att hänge sig åt det omänskliga och obegripliga – eller rentutav kärleken? TU är också en hyllning till Fellini och hans arbete, till det artistiska universum som fortfarande förklarar och påverkar vår tid.

Välkommen till en underhållande och surrealistisk ”commedia all’italiana”!

Foto: Antonio Ficai

Spelas på italienska och textas på svenska.

Av och med: Gemma Hansson Carbone och Riccardo Festa

Gemma Hansson Carbone är en svensk-italiensk skådespelare och regissör. Hon har studerat teater i Italien, Sverige och i Storbritannien. Sedan 2013 arbetar hon i både Sverige och Italien och startade 2015 Naprawski, en transnationell plattform för konstnärer med säte i Göteborg. Gemma Hansson Carbone har med sina uppsättningar, förutom i Sverige, spelat i länder som Norge, Italien, Iran, Nederländerna och Frankrike.

Riccardo Festa är skådespelare, regissör och dramatiker och har medverkat i ett flertal italienska tv-serier och filmer. Han har även arbetat med italiensk Radio Rai samt som programledare och manusförfattare för tv.

Julkalendern
2 dec kl 19-20.30
Scen
Lilla Scen
Längd
1 tim 30 min
Pris
100 kr

Jag läste Ennio Flaianos kortroman och blev helt förälskad i den. Han har ett sådant speciellt och överraskande sätt att berätta om kärleksrelationer. Det är underbart och poetiskt, intressant men också väldigt komiskt, om vad som händer inom och runt oss. Federico Fellini var väldigt förtjust i Flaianos stil och hans sätt att se på människor. Genom att utforska Ennio Flaiano’s arbete försöker vi återuppliva atmosfären, teman och karaktärer från 8 ½, som var ett av Fellini’s starkaste verk.

Gemma Hansson Carbone