En grupp människor i olika positioner  i siluett mot ljus bakgrund

Temasamtal med Dead Centre

Vid tre tillfällen fördjupar vi bilden av teatern idag, först ut är ett samtal med regissör Bush Moukarzel från det irländska teaterkompaniet Dead Centre. De är aktuella hösten 2021 på Göteborgs Stadsteater med teateruppsättningen Tystnaden efter Ingmar Bergmans skandalomsusade film från 1963.

Vilken ställning har teatern i västerlandet idag? Vilken politisk och estetisk potential ser de som unik för teatern som konstart? Hur tar de sig an dessa frågor i praktiken? Sarah Melin, curator och producent för Göteborgs dans- och teaterfestival sedan 2012 med lång bakgrund inom scenkonst både nationellt och internationellt, leder samtalet med regissören Bush Moukarzel utifrån den aktuella föreställningen och Dead Centres internationellt erkända konstnärskap.

Dead Centre bildades 2012 i Dublin av Bush Moukarzel, Ben Kidd och Adam Welsh. Teaterkompaniet har ett lekfullt och unikt sceniskt uttryck, som med en dramatisk twist lyfter nya historier ur det redan berättade. Deras produktioner har blivit prisade såväl hemma på Irland som internationellt.

Temasamtal
29 september kl 17:30-18:30
Scen
Studion
Längd
1 tim
Pris
100 kr

Samtalet hålls på engelska och kommer att filmas.