Caroline Söderström, Johan Gry

Du är min nu

Våld i nära relationer

I det psykologiska dramat Du är min nu kommer vi två par inpå livet. Vi följer dem från deras första möte och den spirande förälskelsen tills det där andra tar över – den frånvarande blicken, kontrollbehovet, hoten. Sakta men säkert övergår kärleken till svek och raseri, förnekelse, grymhet och förtvivlan.

Den franske regissören Gérard Watkins ringar in och synliggör här mekanismer i mäns våld mot kvinnor. Hur det börjar, hur det förändras men visar också på en väg ut.

Tillsammans med sina skådespelare och efter workshops och samtal med åklagare, psykologer, forskare och socialarbetare har Gérard Watkins skrivit en unik och skakande pjäs om våld i nära relationer. Pjäsen, med originalnamnet Scenes de violence conjugale, har spelats med stor framgång i såväl Frankrike som Polen och Italien.

Gérard Watkins är regissör och skådespelare. Som det senare har han medverkat i en lång rad teater- och filmroller och är kanske mest känd utanför Frankrike för sin roll i filmen Taken 2008. Sedan 1994 är han konstnärlig ledare för och regissör i teaterkompaniet Perdita Ensemble.

Foto: Ines Sebalj

Gå på teatercirkel om Du är min nu och diskutera din upplevelse! Läs mer här.

Sverigepremiär
Scen
Studion
Pris
140-290 kr

Att arbeta med en svensk version av pjäsen och att få utforska kulturella likheter och olikheter kommer att bli spännande. Spännande blir det också att få återskapa på ett nytt språk vilket säkert kommer att ge nya insikter, och en ny scenversion.

Gérard Watkins

Medverkande

Hannah Alem Davidson

Skådespelare

Karin de Frumerie

Skådespelare

Johan Gry

Skådespelare

Johan Hafezi

Skådespelare

Caroline Söderström

Skådespelare

Produktion

Av och Regi Gérard Watkins Översättning Lisa Lindberg Skådespelare Hannah Alem Davidson, Karin de Frumerie, Johan Gry, Johan Hafezi, Caroline Söderström Scenografi Gérard Watkins, Henrik Ekberg Kostymdesign Gérard Watkins Dramaturg Sisela Lindblom Förlag Perdita Ensemble