Hon finns inte med på fotografiet

En pjäs av Paula Stenström Öhman

Vad händer med en människa som blir fråntagen sitt sammanhang? Och vad händer med de som blir kvar?

Rasmus Lindgren har lett en ensemble i en ljuvligt välspelad turnéföreställning om att avvika från, alternativt uteslutas ur en familj.

SVT

”Hon finns inte med på fotografiet” handlar om behovet av att höra till och våra tendenser att exkludera. Pjäsen baseras på vittnesmål från människor som blivit uteslutna ur sina familjer, de som har uteslutits eller vuxit upp med en osynlig närvarande.

Vi får möta Claus och Pia och deras vuxna barn Cia och Olle; en söndrad familj som ställs inför frågan: hur kunde det bli så här?

I denna täta, sorgliga och humoristiska pjäs undersöker dramatikern Paula Stenström Öhman hur uteslutning ur familjer påverkar oss. I intervjuer med människor som uteslutits läggs ett pussel kring vad som händer i oss när vi bryter de familjestrukturer som byggts upp runtomkring oss. En föreställning om det svåraste och vackraste som finns, relationer.

Med föreställningen Hon finns inte med på fotografiet fortsätter Regionteatern Blekinge Kronoberg att vända och vrida på familjetematiken, på bilderna och förväntningarna vi bär av begreppet familj, samtidigt som teatern återvänder till det dokumentära spåret då manus utgår från verkliga vittnesmål som vävts samman till en berättelse om familj, minnen och längtan.

Gästspel Regionteatern Blekinge Kronoberg
11 och 12 maj 2023
Scen
Lilla Scen
Längd
Ca 1 tim och 20 minuter, ingen paus
Pris
100- 220 kr

Produktion

Manus Paula Stenström Öhman Regi Rasmus Lindgren Skådespelare Saskia Husberg, Björn Johansson Boklund Scenografi och kostymdesign Linda Wallgren Mask Hanna Elwe Ljusdesign Fredrik Nilsson Ljuddesign Robin Auoja Arrangemang Johan Andersson Dramaturg Sofia Westerlund Förlag Colombine Teaterförlag Produktion Regionteatern Blekinge Kronoberg