Tillägnat Karin Boye

Låt dig omslutas av Karin Boyes texter och Daniel Lemmas sång i en hyllning till den svenska poeten och författaren. Medverkar gör också skådespelaren Marie Delleskog och Henrik Cederblom, som ackompanjerar. Låt dig färdas längre och längre in i den mjuka natten där allting är i förvandling.

I föreställningen varvas låtar, tonsatta av Fredrik Jonsson, från skivan Stjärnornas Tröst – Daniel Lemma sjunger Karin Boye (2016) med att Marie Delleskog läser Karin Boyes poesi.

Föreställningen har varit på turné, senast i västra och södra Sverige under hösten 2022.

Medverkande
Daniel Lemma är musiker och sångare från Göteborg. Han har förutom till sina egna album, skrivit musik till ett flertal andra artister och för film och teater. Daniel har på Göteborgs Stadsteater medverkat i uppsättningarna Stjärnornas tröst, Hemsöborna och Kejsarn av Portugallien.

Marie Delleskog ingår i Göteborgs Stadsteaters fasta ensemble. Hon har, utöver sin roll som konstnärlig ledare för Dagens Lunchteater, medverkat i en lång rad produktioner genom åren, senast Shoot – kameran går, Var är min man? och Vi hade i alla fall tur med ramavtalet.

Henrik Cederblom är frilansande musiker. Han har arbetat med ett brett spektrum av artister och band i olika genrer, till exempel Freddie Wadling, Sofia Karlsson, Sofie Livebrant, Timo Räisänen och Den Fule. På Göteborgs Stadsteater har Henrik medverkat i Stjärnornas tröst och Hemsöborna.

Spelas
27, 28, 29, 30 december
Scen
Lilla Scen
Längd
Cirka 50 minuter
Pris
150-220 kr