Det osynliga äventyret

L’Aventure invisible

OBS! Spelas på franska, textas på engelska.

En hjärnforskare som efter en stroke kunde studera sin egen skadade hjärna från insidan. Den första patienten att få en ansiktstransplantation och som nu lever med ansiktet av en 25 år yngre man. En filmskapare som får en mystisk känsla av samhörighet med den ikoniska queerkonstnären Claude Cahun, och upptäcker ett nytt sätt att se på identitet.

Genom tre exceptionella livsberättelser om personer som tvingas återuppfinna sig själva, bjuder filmskaparen och regissören Marcus Lindeen in oss på ett inre äventyr, där ingen fråga är för intim för att ställas.

Det osynliga äventyret hade premiär i Paris och efter en turné på festivaler i Europa får den nu sin Sverigepremiär i samarbete med Göteborg Film Festival.

Av och regi Marcus Lindeen
Översättning, dramaturgi och konstnärlig samarbetspartner Marianne Ségol-Samoy
Med Isabelle Girard, Tom Menanteau, Franky Gogo
Baserad på intervjuer med Jill Bolte Taylor, Jérôme Hamon, Sarah Pucill
Scenografi Mathieu Lorry-Dupuy
Ljus Diane Guérin
Musik och ljud Hans Appelqvist
Film Sarah Pucill
Ljus- och videoteknik Dimitri Blin
Ljudteknik Antoine Quoniam / Nicolas Brusq

En produktion av Comédie de Caen – Centre Dramatique National de Normandie som en del av Pôle Européen de creation och Festival Les Boréales. Samproduktion av Théâtre de Gennevilliers och Festival d’Automne i Paris. Med stöd från Franska institutet, Konstnärsnämnden och Cité internationale des arts i Paris.

Foto: Maya Legos

Gästspel
27 och 28 januari 2024
Scen
Stora Scen
Pris
140-320 kr
Textas
Spelas på franska, textas på engelska