Stugfeber

En nyskriven musikal av och med Lars Demian

Stugfeber är en riktig rövarhistoria. Om ånger, heder, svek, allianser och längtan efter frihet. Med champagne och flugsvampskryddat brännvin.

Efter ett rån som går galet lyckas Lea och hennes svärfar Oscar ändå fly med cashen. I en stuga i skogen gömmer de sig och drömmer om en ö utan snutar. Men var är Jonny, Leas pojkvän, som de tvingats överge? Han som varit gangster sen han gick på dagis. Han som sa att det skulle vara lätt. Och är stugan verkligen det perfekta gömstället?

Lars Demian, känd för sina dråpliga visor om livet och samhället, står för både text och musik i denna nyskrivna föreställning. Orkestern, under ledning av Demian själv, bjuder med 18 helt nya låtar på allt från suggestiv tango till vemodiga ballader.

För regin står Hugo Aavaranta Hansén. Han har regisserat ett 60-tal uppsättningar på teatrar runt om i Sverige och har bland annat varit husregissör på Kulturhuset Stadsteatern. Idag är han teaterchef på kulturhuset SPIRA i Jönköping.

– Det här är en present till alla som gillar fantasieggande berättelser med skruvade karaktärer i samma anda som filmerna Amelie från Montmartre och Big Fish. Dessutom med nykomponerad och helt fantastisk musik. Det är kanske de bästa låtar legendaren Lars Demian någonsin har skrivit, säger Hugo Aavaranta Hansén.

Foto: Mats Bäcker

Urpremiär
Syntolkning
21 oktober
Scen
Studion
Längd
Cirka två timmar och tio minuter inklusive paus
Pris
140-340 kronor

uppsättningen är underhållande och uppfriskande

Göteborgs Posten

Publiken garanteras därmed underhållning, klämmiga kompositioner och framför allt tre tragikomiska förövare vilka skildras med bravur.

Kulturbloggen

härlig livekänsla

Göteborgs Posten

skruvad, humoristisk, tempo, bra musik

Publikröst

Tajmingen sitter galant och bäddar för storartat skådespeleri

Kulturbloggen

snygga, klassiska teaterdekorer

Göteborgs Posten

Tack för en rolig och underhållande föreställning. Åker hem nynnandes på de fina melodier som föreställningen bjöd på

Publikröst

Produktion

Av Lars Demian Regi HUGO AAVARANTA HANSÉN Skådespelare Anna Bjelkerud, Fredrik Evers, Karin de Frumerie, Jesper Söderblom, Caroline Söderström Musik Lars Demian Kapellmästare Lars Demian Musiker Karin de Frumerie, Love Meyerson, Jesper Söderblom, David Tallroth Scenografi och ljus Markus Granqvist Kostym Richard Andersson Mask Marina Ritvall Ljud Daniel Johansson Koreografi Rickard Hasslinger Dramaturg Lisa Lindén Förlag Colombine Teaterförlag

Medverkande

Anna Bjelkerud

Skådespelare

Lars Demian

Kompositör och musiker

Fredrik Evers

Skådespelare

Karin de Frumerie

Skådespelare

Love Meyerson

Musiker

Jesper Söderblom

Skådespelare

Caroline Söderström

Skådespelare

David Tallroth

Musiker