Hållbar restaurang

Hållbar restaurang

Hållbar restaurang

För oss på Göteborgs Stadsteaters restaurang är det självklart att arbeta med hållbarhet. Detta för att minska vår klimatpåverkan samt främja ett hållbart ekologiskt jordbruk och en hållbar fiskenäring.

Så här arbetar vi:

  • Vi lägger stor omsorg vid att all mat vi lagar ska vara gjord från grunden, med högsta möjliga kvalitet och näringsinnehåll.
  • Vi prioriterar inköp av ekologiska och närproducerade råvaror, allt från grönsaker, kött och spannmål till dryck.
  • Vi arbetar med fairtrade och rättvisemärkta produkter. Minst 50% av det vi serverar är framställt av KRAV-godkända råvaror.
  • Vi serverar MSC-märkt fisk, en miljöstandard för välskött och hållbart fiske.
  • Våra menyer skapar vi med tanke på vilka råvaror som är i säsong vid tillfället.
  • Vi arbetar med ett stort sortiment av ekologiska drycker så som kaffe, te, vin, öl, läsk och jos.

Helhetstänk i alla led!

Vårt miljöarbete sträcker sig inte bara till maten utan också till hur vi arbetar med svinn, återvunnet material, hållbart papper, textilier, kemikalier, sophantering, transportsträckor, förbrukning av vatten och mycket mer.

Utöver detta vill vi också vara med och påverka. Varje dag har våra lunch- och kvällsgäster möjlighet att välja en helt vegetarisk måltid från vår meny.

För att minska vårt koldioxidavtryck har vi varje vecka en helt kött- och fiskfri dag.

Vi är anslutna till nätverket Hållbara Restauranger och handlar hos Gröna gårdar som säljer ekologiskt och gräsuppfött kött.

hållbara-restauranger-miljömärken.jpg