Sewilius Berg och Lena Ulrika Rudeke

Seminarieserien på tema svenskhet

Nu fortsätter teaterns seminarieserie. Vi bjuder in till möten som får ta tid. Samtalsledare och programansvariga är Sewilius Berg och Lena Ulrika Rudeke.

Sewilius Berg och Lena Ulrika Rudeke är programproducenter och profiler i Göteborgs kulturliv sedan decennier. Tillsammans har de byggt upp föreläsningsverksamheten hos ABF Göteborg med början 1999. Det uttryckliga syftet var att folkbildningen skulle bli en kraft i stadens offentliga samtal. Diskussionerna letade sig vidare in i medierna i debattserier och hundratals artiklar, och de har under årens lopp fått ett flertal priser för sitt nyskapande arbete.

De är båda flitigt anlitade som moderator i olika sammanhang, och ingår i redaktionerna för tidskrifterna Ord&Bild och Alba.

Lena Ulrika Rudeke har uppdrag för Göteborgs kulturförvaltning, är återkommande gästlärare vid Göteborgs universitet, samt föreläsare och skribent i olika sammanhang. Hon har en bakgrund inom tidskriftsvärlden, som medgrundare till Feministiskt Perspektiv, tidigare ordförande i det mediekritiska nätverket Allt är Möjligt, och som redaktionsmedlem, styrelse- och rådsledamot för olika tidskrifter. Rudeke har en forskarutbildning i litteraturvetenskap med pågående avhandling inom biografiområdet.

Sewilius Berg är flitigt anlitad utbildare i olika sammanhang, har drivit utvecklingsprojekt i Johannesburg i Sydafrika, utbildat redaktörer och journalister i Sydösteuropa, är professionell projektledare och skribent med tidigare uppdrag som läromedelsförfattare och bokredaktör. Han är historiker och har även studerat idéhistoria, filosofi, musik, systemvetenskap och design.

Lördag 10/2 kl 15-17, Studion
Populism – för folket eller eliten
Med Åsa Linderborg, Sanna Rayman, Göran Greider och Andreas Johansson Heinö.
Läs mer och ta ut fria biljetter här.

Måndag 19/3 kl 19-21, Lilla Scen
Absolut svensk humor
Med Sara Parkman, Zinath Pirzadeh, Rikard Ulvshammar, Kawa Zolfagary.
Biljetterna släpps 6/2. Läs mer om samtalet här.

Söndag 15/4 kl 15-17, Studion
Sverigebarometern
Med Segal Mohamed, Dilsa Demirbag Sten, Adam Tensta eg Adam Taal.
Biljetterna släpps 27/2. Läs mer om samtalet här.

Måndag 7/5 kl 19-21
The Swedish smörgåsbord
Med Rasha Alqasim, Karin Brygger, Magnus Dahlstedt, Lena Ten Hoppen (tid. Sundström), Daniel Lemma, Bi Puranen, Aftab Soltani och Therese Svensson.
Biljetterna släpps 20/3. Läs mer om samtalet här.