Sverigebarometern

Med Qaisar Mahmood, Segal Mohamed, Dilsa Demirbag Sten, Adam Tensta eg Adam Taal. Ingår i seminarieserien på tema svenskhet.

Sverige är världens mest udda land. Enligt World Values Survey besitter invånarna en unik portion av individualism, rationalitet och sekularitet. Samtidigt anses Sverige lida av "kulturlöshet".

Vad innebär det att vara svensk? Varför är det så svårt att inkluderas? Och vilken del av det svenska samhället är det intressant att vara en del av? Är det ekonomi, klasstillhörighet, utbildning, jämställdhet eller medieutrymme som avgör det åtråvärda innanförskapet?

Samtalet hålls på Studion söndag 15/4 kl 15-17. Samtalet är gratis men platsbiljett krävs.

Om de medverkande:

Adam Tensta eg Adam Taal, hiphopartist med omfattande musikkarriär, även medlem i St. John’s Dance. År 2015 släppte han en smyckeskollektion som utgår från begreppet identitet och svenskhet, och etablerade även samarbete med frivilligorganisationen Hållplats Europa som jobbar med logistik för asylsökande i Europa.
Foto: Daniel Stigefelt

Dilsa Demirbag Sten är författare och frilansjournalist, samt debattör i frågor kring utbildning, integration, hedersvåld och kvinnors rättigheter. Bland sina många uppdrag har hon arbetat för Amnesty, varit ledamot i Globaliseringsrådet och sakkunnig åt integrationsminister. Hon är grundare av och verksamhetsansvarig för Berättarministeriet.
Foto: Karl Gabor

Segal Mohamed är skådespelare, poet, manusförfattare, aktivist och castare. Mottagare av Angereds kulturpris 2017 samt av Karin Stigsdotters stipendium 2016 då hon också var finalist i Ortens bästa poet. Medverkade i UR:s tv-serie Makt hos mig i vilken SD:s gruppledare Mattias Karlsson fick flytta in hos henne i Angered under ett dygn.
Foto: Alexi Carpentieri

Qaisar Mahmood är socionom, avdelningschef på Riksantikvarieämbetet och författare till en rad böcker, däribland Jakten på svenskheten där han skildrar en resa om 900 mil på motorcykel genom Sverige för att söka svenskheten och den svenska identiteten. Bland sina många uppdrag huvudsekreterare i regeringens integrationspolitiska kommitté 2005-2006.
Foto: Lorna Bartram

Samtalet ingår i Göteborgs Stadsteaters samtalsserie på tema Svenskhet. Vi bjuder in till möten som får ta tid.Samtalsledare och programansvariga är Sewilius Berg och Lena Ulrika Rudeke.

Övriga samtal:

The Swedish Smörgåsbord
Måndag 7/5 kl. 19-21

Samtal
15 april kl 15-17
Scen
Studion
Längd
Ca två timmar
Pris
Fri entré men du behöver ta ut platsbiljett. Biljettsläpp 27/2