Åtta skruvade karaktärer

I företagets pausrum lunkar vardagen fram. Det är samma rutiner varje dag men inget blir sig riktigt likt när identititeter och positioner rubbas. Det bubblar av fördomar, rivalitet, osäkerhet, mindervärdeskomplex, avundsjuka, svartsjuka och kärlekstörst i sann Twins Peaks-anda när Vem är Schmitz? intar scenen. Nordenpremiär 6 december.

Till vänster: Schmitz (Karin de Frumerie) – En försiktig medarbetare som vill bli omtyckt och vara alla till lags.

Till höger: Julius (Jesper Söderblom) – En tvivelaktig typ som arbetar som vaktmästare i företaget och trånar efter Schmitz.

Till vänster: Sven (Carl-Markus Wickström) – En känslosam projektledare som känner sig missförstådd och tvivlar på sin egen manlighet.

Till höger: Mara (Ylva Olaison) – Företagets personalchef som vill vara politisk korrekt men låter sig styras av sina känslor.

Till vänster: Dr. Gerber (Josefin Ljungman) – En cynisk plastikkirurg med ovanliga idéer om manlighet och yttre attribut.

Till höger: Leni (Emilie Strandberg) – En bekymrad hustru som älskar sin Schmitz men vill att hen sätter ner foten.

Till vänster: Valerie (Victoria Dyrstad) – Schmitz och Lenis kaxiga dotter som bråkar med sin pojkvän Carl och nyfiket vill ta del av pappans förvandling.

Till höger: Rolf (Fredrik Evers) – Företagets vd som är snabb men inte har så bra koll och blir förvirrad när allt inte är som vanligt.

Läs mer om Vem är Schmitz?

Foto: Ola Kjelbye