Vem är Schmitz?

Av Lukas Bärfuss

När företagets existens står på spel på grund av oroligheter bland leverantörerna i Pakistan finns bara en person som kan rädda situationen – Schmitz, som på beställning förvandlas från kvinna till man för att slagkraftigt förhandla om det globala bolagets intressen.

Efter sin lyckade affärsresa fortsätter hon uppträda som man och det börjar skava. Vem är hon? En man som föddes i fel kropp? En kvinna som poserar som man? Vilka är kollegornas och familjens förväntningar? Och hur långt kan företaget gå i sin exploatering av personalen?

Den schweiziska författaren och dramatikern Lukas Bärfuss har skrivit en skruvad komedi om identitet och hur affärsvärlden utnyttjar den enskilda människan i den desperata jakten på ekonomisk framgång. Från Ungern kommer regissören Ildikó Gáspár som ger uppsättningen en expressionistisk prägel.

Läs pressinformation om Vem är Schmitz?

Vi spelar alla våra roller och om någon inte passar in i systemet rubbar det vår ordning. Det skapar oro, ilska och en önskan att bli av med det störande elementet. Det här är en komedi, men med en allvarlig underton. Den handlar om det omöjliga att inte ha fördomar och om en längtan att duga inför andra utan att bli definierad som något annat än en människa.

Ildikó Gáspár


Foto Ines Sebalj

Nordenpremiär
Syntolkning
Fredag 13 december
Scen
Studion
Pris
130-320 kr. Gruppbokning 031-708 71 02

Sneak Peek

Vi tog oss en titt in bakom kulisserna när Vem är Schmitz? repeterade på scen för första gången.

Se fler bilder

Teatermiddag

När du köper dina teaterbiljetter kan du samtidigt välja till någon av våra läckra teatermiddagar.

Läs mer och boka

Hitta till teatern

Göteborgs Stadsteater ligger längst upp på Avenyn, vid Götaplatsen.

Hitta till Göteborgs Stadsteater

Medverkande

Victoria Dyrstad

Skådespelare

Fredrik Evers

Skådespelare

Karin de Frumerie

Skådespelare

Josefin Ljungman

Skådespelare

Ylva Olaison

Skådespelare

Emilie Strandberg

Skådespelare

Jesper Söderblom

Skådespelare

Carl-Markus Wickström

Skådespelare

Av Lukas Bärfuss Översättning Marc Matthiesen Regi Ildikó Gáspár Med Victoria Dyrstad, Fredrik Evers, Karin de Frumerie, Josefin Ljungman, Ylva Olaison, Emilie Strandberg, Jesper Söderblom, Carl-Markus Wickström Scenografi och kostym Lili Izsák Mask Katrin Lind Ljus Tamás Bányai Ljud Tommy Carlsson Video András Juhász Musik Tamás Matkó Dramaturg Joel Nordström