Marie Delleskog

Intervju med Marie Delleskog

Var är min man? spelas både som lunchteater- och som kvällsföreställning på Norges Hus. Pjäsen görs i samarbete med Alzheimerfonden och initiativtagare är skådespelaren Marie Delleskog, som också spelar den enda rollen.

Hur kommer det sig att du vill spela en pjäs om Alzheimer?

Jag vill göra en föreställning som tar upp frågor som publiken kan tänkas ha. Och när jag beställde pjäsen av dramatikern Ylva Lööf då var tidningarnas löpsedlar överrösta med alla möjliga råd och tips. Jag hoppas kunna bringa reda i dem och förmedla det som är sant.

Vad handlar pjäsen om?

Jag spelar en kvinna vars man drabbas av alzheimer i 60-årsåldern. Publiken får följa med på hennes resa, genom motgångarna men också genom det som styrker henne. Var är min man? handlar också om livslång kärlek och om hur skör tvåsamheten är.

Hur ser samarbetet mellan teatern och Alzheimerfonden ut.

Dels har Alzheimerfonden varit rådgivande i manusbearbetningen, dels kommer representanter från fonden att finnas på plats efter föreställningarna för alla som vill ställa frågor.

Var är min man? spelas som lunchteater men även som kvällsföreställning. Hur ser kvällsupplägget ut?

Till varje kväll har vi bjudit in en forskare som kommer att berätta om sitt forskningsprojekt efter föreställningens slut. Jag ser verkligen fram emot att både få spela den här monologen och att kunna ge publiken ny och intressant information om Alzheimer.

Marie Delleskog och regissören Carina M Johansson ingår båda i Göteborgs Stadsteaters fasta ensemble. Marie har tidigare framfört De ska vara två, en pjäs om bröstcancer av Ylva Lööf och i regi av Christel Körner. Även här var forskare på plats och berättade om sina olika projekt och forskningsresultat.

Läs mer om Var är min man?