Regissör och skådespelare

Daniel Nyström

Biografi

Regissör och skådespelare

Daniel Nyström är utbildad vid skådespelarprogrammet på Teaterhögskolan i Malmö. Han har på Göteborgs Stadsteater varit med i flera produktioner, senast Hedda Gabler.

Daniel Nyström ingår i gruppen Kastratet i Göteborg och har tillsammans med dramatikern Max Bolotin, skådespelaren Caroline Söderström och scenograf/ljusdesignern Bella Oldenqvist gjort de tre projekten: I love Transylvania, AntiLancelot och Om kärlek. Den sistnämnda regisserar han våren 2021 på Göteborgs Stadsteater.

Som skådespelare har han medverkat i en mängd olika föreställningar på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm bland andra The Laramie Project, Personer, platser och saker, Århundradets kärlekskrig och Romeo och Julia (i rollen som Romeo). Här har han även dramatiserat och regisserat I väntan på vadå? baserad på Vanja Hermeles bok och tillsammans med Per Öhagen regisserat föreställningen Fruktkabaré.

Daniel Nyström har även medverkat i föreställningar på Dramaten, Elverket/Unga Dramaten, Skillinge Teater, Teatr Weimar och Teater Galeasen.

Foto Jonas Kündig

Tidigare produktioner

Göteborgs Stadsteater
Spelår Föreställning Funktion
2021-2022 Mr Burns Skådespelare
2021-2022 Om kärlek Regi, Scenografi och kostymdesign
2019-2020 Om kärlek Regi
2015-2016 Hedda Gabler Skådespelare
2012-2013 Det intelligenta homots guide till kapitalism och socialism, med en nyckel till skriften Skådespelare
2007-2008 På stranden av världen Skådespelare