Caroline Söderström.

Om kärlek

Drömmar och shopping i apokalypsen eller Hur jag slutade ängslas och lärde mig älska undergången

En nära framtid. Venedigs högsta klocktorn Campanile di San Marco har just täckts av den ständigt stigande havsnivån och romantikens huvudstad har därmed förpassats till historieböckerna. På en annan kontinent sitter skådespelerskan Gretchen gränsle över bensintanken på en MC och grämer sig. Hon har lämnat någon bakom sig och är på väg till någon annan, men har hon verkligen tagit rätt beslut?

I en värld där kärlek, lycka och frihet mäts i likes och köps med pengar kan det vara svårt att skilja på känslan och varan. Vad händer när vi plötsligt måste sluta konsumera? Vem vill egentligen, i ärlighetens namn, släppa taget om friheten att älska, att shoppa, att finna lycka – om det fortfarande finns ett val?

Den apokalyptiska monologen är Max Bolotins, Daniel Nyströms, Caroline Söderströms och Bella Oldenqvists tredje gemensamma projekt. Tidigare har de tillsammans skapat I love Transylvania och AntiLancelot.

Om kärlek är ett samarbete med Kastratet, en konstnärlig plattform som under de senaste åren har skapat en rad textbaserade scenkonstverk som alla har testat moraliska gränser och publikens förmåga till identifikation med det oförsvarbara. Kastratet, som har basen i Göteborg, intresserar sig för våld, identitet och den obscena slagsidan hos det till synes vardagliga.

Bild Jonas Kündig/Kristian Söderström

Urpremiär
Syntolkning
Fredag 25 februari kl 19.00
Scen
Lilla Scen
Längd
ca 1 tim, ingen paus
Pris
140 - 280 kr

Få en introduktion till Om kärlek

Värm upp inför ditt teaterbesök och få en djupare förståelse för föreställningen du ska se! Läs eller lyssna på introduktionen till Om kärlek av dramaturg Joel Nordström.

Läs eller lyssna

"Vår fossila kapitalism bygger på en deal med djävulen"

Kärlek, kapitalism, moral, undergång – dramatikern Max Bolotin berättar mer den apokalyptiska monologen Om kärlek.

Läs intervjun med Max

I väntan på premiär

Tre veckor innan premiären av Om kärlek i februari 2020 stängs hela teaterns verksamhet ned på grund av pandemin och produktionens medarbetare får gå hem – ovissa om projektets framtid. Här rekonstrueras skeendet, i väntan på premiär.

Se Om kärlek Prolog/Epilog

Medverkande

Caroline Söderström

Skådespelare

Produktion

Dramatiker Max Bolotin Regi Daniel Nyström Skådespelare Caroline Söderström Scenografi och kostymdesign Daniel Nyström, Bella Oldenqvist Maskdesign Gunnar Lundgren Ljusdesign Bella Oldenqvist Dramaturg Joel Nordström