Skådespelare

Josefin Ljungman

Skådespelare

Josefin Ljungman startade tidigt med teater, under början av 2000-talet medverkade hon i en rad pjäser på Backa Teater: Allebarnsland, Cabaret, Hela vägen hem och Girlpower.

Josefin Ljungman har sedan dess framförallt arbetat på Kulturhuset Stadsteatern (Stockholms Stadsteater). Bland uppsättningar där i urval: Vem är rädd för Virginia Woolf, Fröken Rosita, Tre systrar, Fadren, Paraplyerna i Cherbourg, Karl-Gerhard, VD, Leka med elden, Sex roller söker en författare och Vildanden i regi av Tommy Berggren, för vilken hon fick Såstaholmspriset för sin roll som Hedvig. På Dramaten har hon medverkat i Jag tänker på mig själv, Molnens bröder och Fäder och söner.

Bland film och tv kan nämnas Boys, Hidden, långfilmerna Himlen är oskyldigt blå, Kärlekens krigare, Hata Göteborg och Fatso, för vilken hon blev nominerad till Amandaprisen, Norges motsvarighet till den svenska Guldbaggen.

Foto Jonas Kündig

Min första praoplats någonsin var på Göteborgs Stadsteater! När jag gick i 8:an. Det var på lunchteatern, men jag brukade smita iväg för att titta på repetitionerna på Stora scen...

Tidigare produktioner

Göteborgs Stadsteater
Spelår Föreställning Funktion
2019-2020 Vem är Schmitz? Skådespelare
2019-2020 Lång dags färd mot natt Skådespelare